Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

SVZW winnaar in derby met Excelsior’31

Geplaatst op 24 september 2011 door   ·   3 Reacties

WIERDEN – SVZW heeft de Topklasse streekderby met Excelsior’31 met 3-1 gewonnen. Voor rust nam de ploeg van trainer Peter Wesselink (foto) een 2-0 voorsprong door treffer van Marnix Smit en Niels te Hoeve. Vroeg in de tweede helft kwam Excelsior’31 door een eigen doelpunt van Marco Parnela terug in de wedstrijd. In de slotfase zorgde Jordi Kamphuis vanaf elf meter voor de definitieve beslissing.

Het was de thuisploeg die feller er scherper aan het duel begon. Terwijl Excelsior’31 speelde als in elke andere wedstrijd, benaderden de spelers van SVZW het duel als het moment waarop de omkeer moest volgen. Gevolg was dat de thuisploeg duidelijk de overhand had en na twintig minuten terecht op voorsprong kwam. Een corner van rechts kwam voor het Rijssense doel, waar verdediger Marnix Smit klaar stond om met een geplaatst schot de score te openen.

Kort daarna leek SVZW de voorsprong te gaan verdubbelen. In een ogenschijnlijk onschuldige ingreep van Amauel Isa zag de scheidsrechter een strafschop. Vanaf elf meter werd de inzet van Tim Engbers gestopt door Excelsior doelman Arjan Kok. Toch werd het nog voor rust 2-0. Dewi Perik verlengde op Engbers die vervolgens Niels ten Hoeve de kans bood om te scoren. Bijna werd het ook nog 3-0, een kopbal van Perik raakte kort na de 2-0 de lat.

Na rust zakte SVZW wat in en werd het spel aan Excelsior gelaten, dat nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Na tien minuten kwam die er inderdaad. De voorzet van Karim Chengachi leek een prooi voor de Wierdense defensie. Marco Parnela raaktde bal echter verkeerd en schoot deze ongelukkig achter zijn eigen doelman Michel Achterhoek. Voor de Rijssenaren was de 2-1 het sein om op jacht te gaan naar meer. Chengachi leek gelijk te gaan maken. Met een fraaie lob raakte hij slechts de lat.

Terwijl de gelijkmaker er aan leek te komen, viel de beslissing aan de andere kant. Een ingreep van doelman Kok leverde SVZW opnieuw een strafschop op. Ook deze penalty hield na afloop de gemoederen bezig, omdat ook in deze situatie er geen sprake leek van een overtreding. Vanaf elf meter schoot Jordi Kamphuis naar de overwinning, de eerste van de ploeg in de Topklasse. Daarmee was het Wierden dat het feest van derbywinnaar vierde.

Scoreverloop: 20. Smit 1-0, 43. Ten Hoeve 2-0, 57. Parnela 2-1 (e.d.), 82. Kamphuis 3-1 (pen.)
Bijzonderheid: Tim Engbers mist penalty (24)
SVZW: Achterhoek; De Graaf, Smit, Parnela; Van Keulen, B. Kamphuis (68. Sobczak), Zwiers; Perik, Engbers (89. Meijerink), Ten Hoeve en J. Kamphuis (82. Sahin).
Excelsior ’31: Kok; Siemelink (83. Rosink), Lubbers, Bartelds (46. David), Gerritsen Mulkes; Davina, Isa, Chengachi, Michels; Ozkok en Hempenius (68. Borghuis).

Foto: Nick Zweers

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. gerard says:

  Het verschil was dat de mannen uit Wierden veel feller waren.vooral in de eerste helft /

  Toch lijkt er structureel wat aan de hand in het elftal van Demmers.

  Wat vooral opviel waren de vele verkeerde passes./
  Het leek wel of Excelsior 31 voor het eerst samenspeelde.

  Ik heb het al meerdere keren gelezen op reactie s op verschillende sites dat Hempenius een echt haantje is en in mijn ogen.past hij niet in het team.
  In de wedstrijd tegen BVO Excelsior liet hij zien dat ie een puike techniek etaleerde.
  Maar wat was hij weer slecht gisteren en trouwens meerdere spelers speelden weer onder de maat.
  Uitzondering was Gerritsen Mulkes.hij was de beste aan Rijssense kant.
  Ik heb er op gelet maar nog een manco is dat ze de ruimte bijna nooit benutten.
  Alles gaat over links of door het midden.daardoor kon b.v Siemelnk nooit mee opkomenen en deed niet mee.
  In de tweede helft ging dat ietsje beter.
  Maar zoveel fouten op ditnivo is onacceptabel/

 2. Rob says:

  Ik denk dat het tijd wordt dat Demmers z`n biezen pakt, hij kan de boel niet meer stimuleren.

  Sinds Cicek weg is, is Excelsior helemaal in elkaar gestort :

  Geen team, geen vechtlust, geen uitstraling helemaal niets meer..en alle nieuwe spelers van buitenaf hadden niet gehaald hoeven worden, absoluut geen meerwaarde.Hempenius past niet in dit team, straalt niets uit en speelt met de week zwakker,echt een schande voor zo`n speler met zoveel kwaliteit..jammer maar Excelsior gaat een heel zwaar jaar tegemoed, tenzij ze in de winterstop minimaal een spits gaan halen..

 3. Theo says:

  Geen team, geen vechtlust, geen uitstraling helemaal niets meer..en alle nieuwe spelers van buitenaf hadden niet gehaald hoeven worden.

  Ja,dat zet je wel aan het denken,bovenstaande tekst,zit wel een kern van waarheid in,want na ruim 6 wedstrijden kun je al wel voor een groot deel de balans opmaken.
  Het elftal is er echt niet beter op geworden,en speelt het als los zand,geen team,geen over mijn lijk mentaliteit,mopperen op elkaar,elkaar niet vinden.
  Waar moet dat heen???
Archief