SVZW winnaar in derby met Excelsior’31

Geplaatst op 24 september 2011 door   ·   3 Reacties

WIERDEN – SVZW heeft de Topklasse streekderby met Excelsior’31 met 3-1 gewonnen. Voor rust nam de ploeg van trainer Peter Wesselink (foto) een 2-0 voorsprong door treffer van Marnix Smit en Niels te Hoeve. Vroeg in de tweede helft kwam Excelsior’31 door een eigen doelpunt van Marco Parnela terug in de wedstrijd. In de slotfase zorgde Jordi Kamphuis vanaf elf meter voor de definitieve beslissing.

Het was de thuisploeg die feller er scherper aan het duel begon. Terwijl Excelsior’31 speelde als in elke andere wedstrijd, benaderden de spelers van SVZW het duel als het moment waarop de omkeer moest volgen. Gevolg was dat de thuisploeg duidelijk de overhand had en na twintig minuten terecht op voorsprong kwam. Een corner van rechts kwam voor het Rijssense doel, waar verdediger Marnix Smit klaar stond om met een geplaatst schot de score te openen.

Kort daarna leek SVZW de voorsprong te gaan verdubbelen. In een ogenschijnlijk onschuldige ingreep van Amauel Isa zag de scheidsrechter een strafschop. Vanaf elf meter werd de inzet van Tim Engbers gestopt door Excelsior doelman Arjan Kok. Toch werd het nog voor rust 2-0. Dewi Perik verlengde op Engbers die vervolgens Niels ten Hoeve de kans bood om te scoren. Bijna werd het ook nog 3-0, een kopbal van Perik raakte kort na de 2-0 de lat.

Na rust zakte SVZW wat in en werd het spel aan Excelsior gelaten, dat nadrukkelijk op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Na tien minuten kwam die er inderdaad. De voorzet van Karim Chengachi leek een prooi voor de Wierdense defensie. Marco Parnela raaktde bal echter verkeerd en schoot deze ongelukkig achter zijn eigen doelman Michel Achterhoek. Voor de Rijssenaren was de 2-1 het sein om op jacht te gaan naar meer. Chengachi leek gelijk te gaan maken. Met een fraaie lob raakte hij slechts de lat.

Terwijl de gelijkmaker er aan leek te komen, viel de beslissing aan de andere kant. Een ingreep van doelman Kok leverde SVZW opnieuw een strafschop op. Ook deze penalty hield na afloop de gemoederen bezig, omdat ook in deze situatie er geen sprake leek van een overtreding. Vanaf elf meter schoot Jordi Kamphuis naar de overwinning, de eerste van de ploeg in de Topklasse. Daarmee was het Wierden dat het feest van derbywinnaar vierde.

Scoreverloop: 20. Smit 1-0, 43. Ten Hoeve 2-0, 57. Parnela 2-1 (e.d.), 82. Kamphuis 3-1 (pen.)
Bijzonderheid: Tim Engbers mist penalty (24)
SVZW: Achterhoek; De Graaf, Smit, Parnela; Van Keulen, B. Kamphuis (68. Sobczak), Zwiers; Perik, Engbers (89. Meijerink), Ten Hoeve en J. Kamphuis (82. Sahin).
Excelsior ’31: Kok; Siemelink (83. Rosink), Lubbers, Bartelds (46. David), Gerritsen Mulkes; Davina, Isa, Chengachi, Michels; Ozkok en Hempenius (68. Borghuis).