Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

SVZW – vv Katwijk 2-5 (1-1) – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 10 september 2011 door   ·   4 Reacties

Vanaf de eerste vijf minuten was Katwijk de betere ploeg. Dat was vervolgens de gehele wedstrijd het geval. Het niveauverschil was gewoon heel erg groot. Tot de rust bleef het 1-1, waarbij het bij SVZW billenknijpen was, want Katwijk was op elk vlak beter. Met name op het middenveld. Katwijk speelde met een heel bewegelijk middenveld, terwijl het middenveld van SVZW erg statisch oogde. Katwijk kreeg ook constant mogelijkheden, met name vanaf de linkerkant, waar ik Jerginhio Sawhadewsing erg goed vond spelen. Het enige wat je Katwijk kunt verwijten, is dat ze ook binnen de zestien bleven proberen te combineren en zoeken naar de vrije man. Hun achterhoede vond ik minder. Daardoor kon SVZW via met name de rechterkant voor gevaar zorgen. Maar dat waren eigenlijk maar speldenprikjes voortkomend uit opportunistisch spel.

 De tweede helft ging Rob Meijerink er uit en kwam Mirko Zwiers er in. Het verbaasde me dat hij niet vanaf het begin speelde. Ik vond Meijerink afgelopen seizoen goed spelen, maar je merkt dat het nu toch weer een niveau hoger is. Hij had daar duidelijk moeite mee. Zwiers vond ik ook goed de diepte zoeken. Mede door zijn komst kreeg SVZW wat meer grip op de wedstrijd en zag je dat Katwijk iets kreeg  van ‘dat zal ons toch niet gaan gebeuren’. Uit het niets werd het 2-2, door opnieuw Perik. Het leek er toen op dat SVZW wat meer geloof kreeg. Vervolgens kreeg Perik zijn gele kaart wegens een schwalbe. Als het dat inderdaad was is dat natuurlijk heel dom, omdat hij al geel had. Na het wegsturen van Perik was het snel gedaan. Het werd 3-2 en 4-2 voor Katwijk waarna de wedstrijd gespeeld was.

 Ik hoop niet dat deze wedstrijd een maatstaf is voor het niveau van SVZW, want dan krijgen ze een moeilijk seizoen. Ze hebben natuurlijk een aantal nieuwe spelers, het is te hopen dat ze snel een goede basiself weten te vinden. Het is duidelijk een stapje hoger dan de Hoofdklasse, al weet je nooit hoe dingen soms uit kunnen pakken. Soms heb je gewoon een paar wedstrijden nodig voordat het gaat draaien.

 Ik heb een leuke wedstrijd gezien, die ik een 7 geef voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Katwijk speler Jerginhio Sawhadewsing. Ik kende hem niet maar vond hem erg goed spelen. Op basis van zijn invalbeurt in de tweede helft geef ik Mirko Zwiers een ster.

SVZW – vv Katwijk 2-5 (1-1)
Scoreverloop: 5. Perik 1-0, 10. Van Oijen, 51. Huisman 1-2, 57. Perik 2-2, 67. Jonker 2-3, 72. Huisman 2-4, 90. Van Oijen 2-5
Rode kaart: 66. Perik (SVZW, 2x geel).
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Jerginhio Sawhadewsing (Katwijk)
Sterren: Mirko Zwiers (1x)
SVZW: Achterhoek, Van Keulen, Gobel, Smit (83. Ten Hoeve), De Graaf, Meijerink (46. Zwiers), Wennink (73. Sobczak), Engbers, Perik, B. Kamphuis, J.Kamphuis.

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. hans says:

  Dat de trainer de verkeerd spelers op stelt en elke westrijd een andere elftal neer zet,zodat er niet een eenheid komt in het elftal,en waarom Mirco Zwiers bij een snelle ploeg zoals Katwijk niet de gehele wedstrijd opgesteld?

 2. Martijn says:

  Nog steeds geduld met de club SVZW, die bezig met de moderne voetbal in het Oosten van Nederland is. Ik zie zeker een rek in een elftal. Inderdaad heeft het elftal met Mirko Zwiers meer mogelijkheden. Zet Rob Meijerink als rechtsback’er dit seizoen en hem vooral met de hoge, meegaande snelheid zowel een naar voren aanval als een snellere reactie van het spel te leren. Uiteindelijk geloof ik zeker de belangrijkste handhaving voor de vereniging. SVZW kan in de komende tijd omhoog gaan klimmen naar 5de tot en met 8ste plaats. Als het alles naar wensen meezit, weet ik zeker dat hij kampioenschappen van de topklasse met een mooie, aantrekkelijke voetbal in de toekomst tegemoet kan meedoen / zelfs een aantal kampioenen kan pakken. Wees geduld met zijn ontwikkeling en Laat de rest aan het bestuur over.

 3. René Bos says:

  Soms kun je beter niet reageren! Oeps, nu doe ik het zelf ook.

 4. Appie Altunbas says:

  Mirko Zwiers speelde de eerste helft niet, aangezien hij de hele week niet had getraind ivm ziekte….
  Heldere keuze dus van de trainer….
Archief