Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

SVZW zegeviert in fanatiek Fletcher Top Toernooi

Geplaatst op 9 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

375x CF4A0395 doelpunt svzw ruud ter heide (tweede van rechts) foto sportfoto regio-twenteRIJSSEN – Zo nu en dan een stevige sliding, een flinke duw en zelfs een opstootje in de finale. SVZW (foto) zegevierde zaterdag niet in zomaar een oefentoernooi, maar was de sterkste in een tweedaags evenement dat getekend werd door fanatieke teams en een behoorlijk hoog niveau.

Een opstootje in de finale tussen gastclub Excelsior’31 en SVZW was symbolisch voor het toernooi dat op sportpark de Koerbelt plaats vond. Een harde tackle was de aanleiding voor het nodige duw- en trekwerk tussen verscheidene spelers. De wil om te winnen spatte ervan af.

Cenk Uguz, één van de spelers die betrokken was bij het relletje, scoorde later in de finale de enige treffer van het half uur durende gevecht tussen twee ploegen die vol voor de winst gingen. Excelsior’31 had dan misschien de meeste mogelijkheden, SVZW sprong het effectiefste om met de kansen en bleek na het enige doelpunt bovendien zorgvuldig te kunnen verdedigen. Een terechte overwinning dus.

De ploeg van Geert Veldhuis had even daarvoor in de halve finale afgerekend met Quick’20, de zondaghoofdklasser die de derde plek greep door een 2-1 overwinning op Berkum. De Oldenzalers leverden met Jeroen Visscher de speler van het toernooi.

Behoudens het relletje was het toernooi een succes voor de organisatie, die met het Fletcher Top Toernooi het ter ziele gegane Derby Days nieuw leven inblies. Volgens Art Jan Dennekamp was het succes te danken aan de timing van het evenement. ‘Spelers moeten zich in deze fase van de voorbereiding nog bewijzen aan de trainer en zijn daarom gretig om alles uit de kast te halen.’ Het is de bedoeling om het toernooi jaarlijks te laten terugkeren.

Eindklassering Fletcher Top Toernooi
1. SVZW
2. Excelsior’31
3. Quick’20
4. Berkum
5. DOS’37
6. Alcides
7. DETO Twenterand
8. TVC’28

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief