Topklasse-debutant HSC verbaast met tweede 6-0 zege op rij

Geplaatst op 28 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – HSC’21 verbaast zichzelf en de voetbalwereld die geïnteresseerd is in de topklasse. Vorige week won de ploeg van trainer Paul Krabbe de uitwedstrijd tegen HBS met 6-0, vandaag kreeg de thuiswedstrijd tegen Hilversum dezelfde uitslag, ook 6-0 dus.

Daar leek het aanvankelijk niet op. HSC’21 en FC Hilversum speelden beiden vol op de aanval en dat leverde een onderhoudende eerste helft op. HSC’21 was wel wat beter en kwam na ruim een kwartier aan de leiding, toen Mirko Weustink een gemakkelijk gegeven strafschop benutte. Hilversum was één keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar een vrije trap van Steffan Vlietstra kwam tegen het houtwerk. Op slag van rust kopte Bart de Jong de 2-0 binnen en dat was de nekslag voor de bezoekers.

In de tweede helft maakte HSC’21 er een galavoorstelling van. Mirko Weustink maakte al vlot de 3-0 en daarna begon de grote Appie Altunbas-show (foto). De van Sportclub Enschede overgekomen speler viel in de 57ste minuut in en scoorde een minuut later de 4-0 en vervolgens ook de vijfde en zesde goal. Ondertussen ontsnapte Hilversum aan een nog grotere achterstand. Zo raakten zowel Stef Ottink, Jordi Holtkamp al Cuneyt Avsar paal of lat.