Woensdag 23 oktober 2024

Tubantia wint Hengelose stadsderby en staat alleen op kop

Geplaatst op 11 september 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Trainer Remco Hammink stelde gisteren op deze plek dat Achilles’12 in zijn ogen bij de eerste vier hoort te eindigen in de eerste klasse E. Daarvoor heeft zijn ploeg de kwaliteit, zo meent hij. Na de Hengelose stadsderby tegen Tubantia is de realiteit inmiddels heel anders. Achilles verloor op eigen veld verdiend met 2-0 en staat na twee wedstrijden onderaan, Tubantia is koploper. ‘We staan al twee punten los’, riep een bestuurslid na afloop met een brede grijns. En een jeugdtrainer van de winnende ploeg zei: ‘Eén ding is zeker, we hebben al zes punten meer dan Achilles.’  Zo liggen de kaarten bij een echte derby. De een wil niet van de ander verliezen en als de winnaar bekend is, volgen in de derde helft de ironische reacties naar elkaar toe.

In de eerste helft was Achilles de betere ploeg. Hoewel Tubantia fanatiek van start ging, bleef Achilles met goed verzorgd voetbal het initiatief houden. Paal en lat werden geraakt ( Jan Peters namens Tubantia, Remco Klever en Jeroen Visscher namens de thuisclub), maar het bleef 0-0. Het laatste kwartier van de eerste helft was Tubantia uitgeraasd, maar Achilles miste de creativiteit om het overwicht om te zetten in een doelpunt. Overigens mocht Jeroen Steggink halverwege de eerste helft blij zijn met de gele kaart na een charge tegen centrumverdediger Rick Dekkers van Achilles’12. De geblokte Tubantia-speler had daarvoor rood moeten krijgen van scheidsrechter Van Schaik. De te heftig reagerende doelman Tom van de Ende van de thuisclub kreeg daarbij eveneens  geel.

De tweede helft begon met een doelpunt van Tubantia. De ijverige Bas Steggink schoot raak na veel gehannes in de verdediging van Achilles.  In de 58ste minuut scoorde Jan Peters ook en was de wedstrijd gespeeld. Achilles’12, dat eerste doelman Jody van den Berg wegens een ribblessure node miste, was niet bij machte de achterstand in te lopen. Het team viel uit elkaar, de eenheid was ver te zoeken. Trainer Hammink heeft nog veel werk te verrichten om de door hem verlangde opmars te realiseren. Daarbij zal de sterke spits Ali Öztürk vrijwel zeker geen rol meer spelen. Hij werd onlangs door Hammink weggestuurd.

Achilles’12-Tubantia 0-2.
46. B. Steggink 0-1, 58. Peters 0-2.

Opstellingen.
Achilles’12: vdEnde; Sijtsma, De Jong, Dekkers, Klever, Stolker (63. Koch), Weijerink (80. Giessen), Ercan, Schepers (63. Tuin), Visscher, Said.
Tubantia: vdVeen; Van Berkum, Oude Voshaar, Engelbertink, Mulder, B. Steggink, Lök (46. Hadji), J. Steggink, Korf (63. Borchert), Teuiten, Peters (80. Sofic).

Foto: Jan Peters (links) wordt door enkele medespelers (Mulder/7 en Hadji/11) gefêteerd met zijn doelpunt.  Rechts de balende grensrechter van Achilles’12 Gerrit Witteveen.