Woensdag 23 oktober 2024

Twentse derby in eerste klasse E eindigt onbeslist

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De Twentse derby tussen Sportclub Enschede en PH Almelo is in een gelijkspel geëindigd. Na een voorsprong voor hekkensluiter PH kwam Sportclub Enschede in de tweede helft op gelijke hoogte. Het werd 1-1.

De eerste helft was PH de betere ploeg op Sportpark Het Diekman. Sportclub Enschede liet zich totaal overrompelen door de aanvalslust van de Almeloërs, wat de uitploeg een 1-0 voorsprong opleverde. Jeffrey Wesselink rondde een goed opgezette aanval van de nummer laatst af. Ondanks nog enkele kansen voor PH, bleef het tot de rust bij 1-0.
Na rust veranderde het spelbeeld en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Topscorer Marco Aydin zette de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Verder dan een 1-1 kwam de ploeg van Theo Vonk niet. ‘We gingen dit duel veel te nonchalant in’, was het commentaar van de trainer. ‘Door de gemakzucht kom je achter en moet je die achterstand wegwerken. Dat lukte niet, dus was ik teleurgesteld.’

PH Almelo blijft door de puntendeling op de laatste plaats staan met acht punten uit elf duels. Doordat de concurrentie van Sportclub Enschede verloor verliest de ploeg niet al te veel terrein. Sportclub zakt wel één plaats en staat nu vijfde met één punt achterstand op AWC. Het elftal heeft echter één wedstrijd minder gespeeld en kan de vierde plek dus nog overnemen.

Sportclub Enschede – PH Almelo 1-1 (0-1)
Wesselink 0-1, Aydin 1-1.

Archieffoto: Doelpuntenmaker Marco Aydin