Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Vroomshoopse Boys-Sparta: mooi eindspel gloort

Geplaatst op 20 november 2014 door   ·   Geen reacties

Vroomshoopse Boys juichfotoVROOMSHOOP – Wie aan de vooravond van dit seizoen had voorspeld dat Vroomshoopse Boys (foto boven) na negen speelronden in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal als nummer vier op de ranglijst hekkensluiter Sparta Enschede zou mogen verwelkomen, was waarschijnlijk subiet op bierrantsoen gezet in verschillende regionale voetbalkantines. Toch is dit de realiteit.

Vroomshoopse Boys, dat afgelopen zomer kampioen werd van de tweede klasse, is de surprise van het seizoen. De spelers van de vereniging heten jongens van de gestampte pot te zijn. Bikkelaars tot en met. Maar er schuilt meer achter. De ploeg blaast ook in speltechnisch opzicht een aardig deuntje mee. Vroomshoopse Boys knokt met Deto (de nummer twee van de eerste klasse) en DOS (de nummer drie) uit het naburige Vriezenveen om de titel van Twenterand.

Rode lantaarndrager en tegenstander Sparta (foto onder) verloor dit seizoen twee keer ongelukkig in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd (tegen FC Horst en FC Zutphen) en stelde één keer een punt veilig in het eindspel (tegen Barneveld). De ploeg moet snel de slotfasestress van zich afschudden, anders dreigt na het overwerk van vorig seizoen (Sparta speelde zich pas in de nacompetitie veilig) nu echt een sportieve zwanenzang. Vroomshoopse Boys dwong in de eindfase van de duels met een doelpuntensalvo juist twee overwinningen en een remise af (tegen Barneveld, Horst en Zutphen), maar de equipe moest door een late tegentreffer ook drie verliespunten incasseren (tegen koploper Berkum).

De wedstrijd op sportpark De Bosrand begint zaterdag om 15.00 uur. Hoe het afloopt? Advies: houd uw sta- of zitplek vast tot de allerlaatste niesaanval van de scheidsrechter. Een Duitse zege van een van de twee ploegen behoort tot de mogelijkheden.

Sparta Enschede 1

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief