Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Adriaanse acht kans op komst Fer en vertrek Ruiz klein

Geplaatst op 19 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Trainer Co Adriaanse (foto) van FC Twente besprak vanmorgen  de laatste perikelen op de transfermarkt tijdens de wekelijke persconferentie en de selecties voor de nationale selecties. Hij denkt dat Bryan Ruiz blijft en dat de kans op de komst van Leroy Fer klein is.  ‘Omdat de periode dat het nog kan,  korter wordt. Het lijkt er bovendien op dat Feyenoord hem niet meer wil laten gaan. Ik kan me de redenering van Martin van Geel wel voorstellen. Stel dat ze met hem als beste speler hoog eindigen. Misschien kunnen ze wel als vijfde eindigen. Als hij gaat, wordt het team zwakker en is die kans verkeken. Maar wij hadden hem graag binnengehaald. Het is een jonge speler die graag naar Twente wil komen. Hij is fysiek sterk en heeft voetballend vermogen. Het was een buitenkansje geweest’, zei Adriaanse die geen plan B klaar heeft liggen als het niet doorgaat. ‘Dat hebben we wel als Bryan Ruiz zou vertrekken. Maar van hem ziet het ernaar uit dat hij blijft. Ze kennen hem al langer, weten hoe goed hij is. Wie hem had willen hebben, had hem dan allang gehaald’, meent de trainer.

Over een vertrek van Douglas maakt Adriaanse zich helemaal geen zorgen. ‘Naar hem is nog geen enkele keer geïnformeerd’, zei hij over de sterk spelende centrale verdediger. ‘Ik zou Ruiz en Douglas ook niet graag willen missen. Het zijn de sterkhouders van de groep. Douglas vergelijk ik vaak met Pepe die ik bij Porto uit het tweede elftal heb gehaald. Hij pakte ook wel eens kaarten. Tegen Douglas heb ik gezegd dat hij stabiel moet zijn als centrale verdediger. Dat hij ook steeds een gemakkelijke oplossing moet kiezen. Elke bal in de diepte is voor hem, elke bal in de lucht ook.’

Wat Adriaanse nogal bijzonder vindt, is de selectie voor het Nederlands elftal en Jong Oranje. ‘Daar zijn zestig spelers voor aangewezen door de bondscoaches en van FC Twente zitten er maar drie bij. Dat is vijf procent. Voor een club als FC Twente is dat weinig, terwijl we met acht Nederlanders speelden. De drie die erbij zitten, Luuk de Jong, Ola John en Steven Berghuis, zijn voorhoedespelers. Misschien moet er eerst een andere bondscoach komen met een minder Rotterdamse inslag’, grapte Adriaanse die zeven Feyenoorders had geteld in de beide selecties.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief