Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Adriaanse: ‘Je zet Ruiz erin en er gebeurt wat’

Geplaatst op 13 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De trainers waren na afloop van het topduel tussen FC Twente en AZ reëel in hun reactie. Zowel Gertjan Verbeek als Co Adriaanse konden het doelpunt waarmee Bryan Ruiz zijn eigen etalage nog eens extra opsierde, zeer waarderen. Verbeek noemde het een individueel hoogstandje, Adriaanse roemde sowieso de inbreng van de Costaricaan. ‘Hij heeft extra klasse. Je zet hem in en er gebeurt wat’, zei de trainer van FC Twente.

Adriaanse vond AZ in de eerste helft beter combineren. ‘Ze speelden sneller en zuiverder en kregen een paar kansen, maar onze keeper Mihaylov kan een wedstrijd voor ons winnen. Dat heeft hij al vaker bewezen’, zei de trainer die zijn eigen ploeg in de tweede helft beter vond spelen. ‘In alle facetten van het voetbal waren wij toen de beste van de twee. Qua fysieke kracht, qua loopvermogen, qua combinatievermogen en qua verdedigen. Na de inbreng van Denny Landzaat was ons middenveld ook wat meer in balans.’ Adriaanse prees Marc Janko (foto) met zijn snelle doelpunt. ‘Dat gaf ons een duwtje in de rug.’ Hij legde nog eens uit waarom Ruiz niet in de basis stond. Hij was er namelijk niet bij op de laatste training. ‘En sowieso is hij nog niet volledig fit. Dat hij later in het veld kwam past in het revalidatieproces. Hij is later ingestroomd en is in de voorbereiding ook nog geblesseerd geraakt. Na de interland in Costa Rica kwam hij pas gisteravond laat terug naar Twente. Om al die redenen was het extra goed hem niet in de basis te laten beginnen aan de wedstrijd.’

Gertjan Verbeek vond ook dat AZ in de eerste helft goed had meegespeeld. ‘FC Twente had het heft in handen dus was er voor ons ruimte an de andere kant. We maakten er bijna optimaal gebruik van. In de tweede helft moesten we komen maar creëerden we weinig kansen. Na het individuele hoogstandje van Ruiz gaven we nog meer ruimte weg en kreeg Twente kansen. Het is al met al een verdiende nederlaag geworden’, aldus de oud-Enschedeër in dienst van AZ.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief