Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Adriaanse schat kansen FC Twente tegen Benfica op 40 procent

Geplaatst op 23 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

LISSABON – De opdracht is simpel voor FC Twente. De ploeg van Co Adriaanse (foto) zal in het Estadio da Luz moeten winnen om toegelaten te kunnen  worden tot de groepsfase van de Champions League. Een gelijk spel zou ook kunnen maar dan moet het bijvoorbeeld 3-3 worden. De opdracht is dus simpel, de uitvoering is echter heel erg moeilijk.  ‘Wij weten inderdaad dat we moeten winnen. Voor de eerste wedstrijd schatte ik de kansen in op vijftig procent om door te gaan, nu is het 60/40 in het voordeel van Benfica. Het staat 2-2 en zij spelen thuis. Benfica heeft een heel goed team. Zij zullen ook voor de overwinning gaan, in balbezit zijn ze namelijk ook erg sterk. Een goal meer maken dan Benfica en er zijn diverse scenario’s denkbaar welke speelstijl we gaan hanteren. Zelf ben ik er al wel uit hoe we gaan spelen. We zullen ook moeten afwachten hoe deze wedstrijd zich morgen gaat ontwikkelen’, aldus de ervaren coach van de Twentenaren die goede herinneringen bewaart aan de hoofdstad van het land waarin hij in het seizoen 2005/2006 een seizoen werkzaam was als trainer van FC Porto. ‘Het zorgde bij mij voor een vertrouwd gevoel toen we vanmiddag arriveerden. Ik bewaar goede en minder goede herinneringen aan Lissabon. Met AZ verloren we bij Sporting, maar met Porto won ik hier in Lissabon de finale van de Portugese beker. Ook werd ik in deze stad gekozen tot trainer van het jaar’, zei Adriaanse tijdens de persbijeenkomst in het Estadio da Luz van Benfica.

FC Twente heeft een nagenoeg fitte selectie . Alleen Nacer Chadli is niet beschikbaar. Nikolay Mihaylov  is hersteld van de nekblessure en zal zijn plaats onder de lat weer innemen.
Vermoedelijke opstelling: Mihaylov; Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli; Brama, De Jong, Janssen; Ruiz, Janko, John.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief