Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Adriaanse vol lof over ruime zege op Wisla Kraków

Geplaatst op 29 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente was elf keer dicht bij een doelpunt, Wisla Kraków vier keer. De uitslag 4-1 is derhalve een gerechtvaardigde eindstand. De ploeg van Co Adriaanse staat er goed voor in groep K van de Europa League na een gelijk spel tegen Fulham en de zege op Wisla.

De coach was content na afloop, dat laat zich raden. ‘In de eerste vier minuten creëerden we al drie honderd-procent-kansen’, loofde hij de sterke start van zijn elftal. ‘Maar plotseling kregen we een tegengoal en hadden daardoor een mentale domper. We bleven voetballen, het spel zag er vaak goed en verzorgd uit en we bleven vanuit het voetbal dat we speelden, kansen creëren. Dat de omschakeling bij Wisla een sterk punt is, bleek ook een paar keer, maar wij waren beter en konden uitlopen naar 4-1’, vatte Adriaanse de wedstrijd samen.
Hij vertelde dat hij na de 3-1 een paar man had gespaard. En dat ook weer zijn voordelen, zei hij. ‘Willem Janssen (foto) bracht meer controle in het spel. Hij maakte geen enkele fout en scoorde een goal. We hebben dat deze week besproken. Hij moest rustiger worden aan de bal en in één-tegen-één situaties.’ Ola John kreeg ook een compliment van de trainer. ‘Hij was in de eerste helft goed, ongrijpbaar zelfs.’

Dat Denny Landzaat een basisplaats kreeg in plaats van Janssen of nieuwkomer Leroy Fer had ook met de tegenstander te maken. ‘Denny is balvast, Wout Brama ook. Ze hebben bijna geen fout gemaakt. Ze sloten vaak goed door’, zei Adriaanse die nog even memoreerde dat Landzaat de voorbereiding miste wegens een blessure en in de rust van de wedstrijd tegen Benfica gewisseld werd wegens malheur aan de voeten.  ‘We hebben goede spelers voor het middenveld, waar je Luuk de Jong ook bij mag rekenen. Hij pikte weer een doelpunt mee, mede doordat Janko als bliksemafleider fungeerde. Ga er maar aan staan om die twee te verdedigen. Het zijn geen concurrenten van elkaar, ze zijn juist complementair aan elkaar. Als de buitenspelers dan goed voetballen, kunnen we heel gevaarlijk zijn’, aldus de coach van FC Twente.

Adriaanse repte na afloop van een luxe positie met twee goede spitsen, zes middenvelders en twee rechtsbacks. Binnenkort is Chadli terug en dan heb ik nog meer mogelijkheden. Dan ben ik de man om moeilijke keuzes te maken, die de puzzelstukjes in elkaar moet leggen. Of Roberto Rosales in de uiteindelijke basisopstelling een vaste plaats gaat veroveren ten koste van Tim Cornelisse, lijkt een kwestie van tijd. ‘Roberto was pas op 8 augustus terug. Tim heeft hem goed vervangen, ik had geen reden om te wisselen, maar hij heeft wel recht op die positie weer eens te spelen. Hij heeft er nooit gefaald en miste de voorbereiding omdat hij voor de nationale ploeg van Venezuela moest uitkomen. Maar als ik hem nooit opstel, zou hij daarvoor gestraft worden. Wanneer hij weer zou kunnen spelen, neem ik de beslissing, maar de timing daarvoor is moeilijk. Tim is ook een goede back. Maar het zijn twee verschillende types. Roberto is een omgebouwde rechtsbuiten, Tim is een degelijke Nederlandse rechtsback.’

Robert Maaskant, coach van Wisla, zei nog eens dat hij een paar creatieve spelers wegens blessures niet kon opstellen. ‘Ik koos ervoor om te kiezen voor het moment. Dat lukte wel, want we kregen er enkele kansen door en een fantastische goal. FC Twente was even van slag. Maar daarna zetten ze ons weer onder druk en kregen ze weer kansen. Ik had gehoopt op meer’, zei Maaskant.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief