Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Alfred Schreuder: ‘Dit is een harde klap voor deze jonge ploeg’

Geplaatst op 28 augustus 2014 door   ·   2 Reacties

375x250 Hoa CF4A0391ENSCHEDE – De teleurstelling was groot bij alles en iedereen die FC Twente vertegenwoordigt. De spelers, de technische staf, het bestuur en niet te vergeten de fans. Hoe was het mogelijk dat de profs uit het verre Azerbeidzjan doorgaan in Europa en dat het avontuur eindigt voor FC Twente, de nummer 3 van afgelopen seizoen? Waarom was de talentvolle ploeg van Alfred Schreuder zo onzeker en gespannen, waardoor slordigheden en domme fouten aan de orde van de dag waren? FC Twente was vaker dichtbij een doelpunt dan Qarabagh FK, maar de mannen uit het land aan de Kaspische Zee plaatsten zich door het 1-1 gelijke spel voor de groepsfase van de Europa League. Daar komt nog bij dat FC Twente door deze uitslag zeker drie miljoen euro misloopt, een bedrag dat de club prima had kunnen gebruiken.

Schreuder probeerde na afloop een verklaring te vinden voor de deceptie. ‘Er was eigenlijk weinig aan de hand, maar toen we in de tweede helft twee keer tegen de paal schoten, werd mijn ploeg onzeker’, zei de coach die ook de nervositeit van veel spelers als een belangrijke reden zag voor de  uitschakeling. ‘Ik zag wel dat een paar spelers last van de spanning hadden. Maar in de tweede helft hebben we meer druk naar voren gezet, we kregen na de 1-1 ook goede kansen op de winnende goal, maar het lukte niet. We creëerden kansen, maar haalden de trekker niet over. Je zag dat de tegenstander bij elke foutje van ons, razendsnel omschakelde. Ze waren ook in fysiek opzicht wat sterker dan wij.’

Hoe dan ook, FC Twente is een illusie armer. Wat de climax van het vorige seizoen had moeten zijn – plaatsing voor de groepsfase van de Europa League -, eindigde in een zware ontgoocheling. Schreuder: ‘Dit is een harde klap. Dit zijn de wedstrijden waar je veel van leert. Het is zonde dat deze jonge ploeg niet verder kan in Europees verband. Het zou een geweldige leerschool geweest zijn.  Hoe we deze deceptie kunnen omkeren? Door de dingen te doen, die we altijd doen. Zondag is er alweer een wedstrijd en dat is een mooie gelegenheid om de kater weg te spoelen.’

Foto boven: De trainers van FC Twente geloven hun ogen niet als Qarabagh de gelijkmaker scoort. Vlnr Youri Mulder, Alfred Schreuder, Michel Jansen en Boudewijn Pahlplatz.
(foto Herman Oude Alink)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. opperblok says:

    deze trainer moet zich afvragen of hij wel geschikt voor dit vak.
    Weg ermee Ron Jans halen

  2. Geurt says:

    En met zo’n passieloze uitstraling krijg je zelfs problemen bij de doodgravers van Hoogen Bookel. Schreuder gold alleen als toekomstig toptrainer onder voorzitters die het geld graag op zak houden. Zondag de doodsteek er dan maar meteen achteraan, misschien is Joop er nog eerder bij dan Smid.
Archief