Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Andrej Rendla opnieuw ernstig geblesseerd

Geplaatst op 21 november 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Middenvelder/aanvaller Andrej Rendla (foto) van FC Twente is opnieuw ernstig geblesseerd geraakt. De Slowaak, die in actie kwam met de beloften van FC Twente tegen ADO Den Haag, ging halverwege de eerste helft bij een duel om de bal onderuit. De schreeuw die volgde, gaf al aan dat Rendla besefte dat het opnieuw flink mis was. Nader onderzoek in het ziekenhuis zal uitsluitsel moeten brengen, maar voor een ernstige knieblessure wordt gevreesd.

De loopbaan van de getalenteerde middenvelder is tot dusver een aaneenschakeling van blessures. In januari 2008 liep Rendla een blessure op aan zijn kruisband in een duel met de beloften van FC Groningen, wat hem voor een langdurige periode uitschakelde. Toen hij weer fit was, sloeg het noodlot opnieuw toe. Hij moest nogmaals aan zijn kruisband geopereerd worden, waardoor hij het gehele seizoen 2008/2009 uit de roulatie was. Na een langdurig herstel leek de talentvolle speler dit seizoen op weg eindelijk zijn belofte in te gaan lossen. Juist om die reden besloot FC Twente afgelopen week het contract met de Slowaak te verlengen tot 2015.

 FC Twente trainer Co Adriaanse uitte zijn angst over de blessure: ‘Het ziet er op het eerste gezicht niet goed uit, het was dezelfde knie als de vorige twee keer. Ik ben bang dat wanneer het een vergelijkbare blessure is, het opnieuw een lange weg terug wordt voor Rendla. Dat terwijl hij juist goed op weg was en dicht tegen het eerste elftal aan zat.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief