Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Beloften FC Twente verslaan NEC/FC Oss, Rendla scoort drie keer

Geplaatst op 8 november 2011 door   ·   2 Reacties

NIJMEGEN – Het beloften elftal van FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss met 3-2 gewonnen. Grote man aan Twentse zijde was Andrej Rendla. Met drie treffers nam de Slowaak de volledige productie van de ploeg van trainer Patrick Kluivert voor zijn rekening.

FC Twente wist dat naaste concurrent Heracles Almelo gisteravond van Ajax gewonnen had. Om het gat met de nummer twee op vier punten te houden, moest er dus gewonnen worden van de nummer laatst. Toch was het de thuisploeg die de score opende. Nadat FC Twente een flink aantal kansen onbenut had gelaten, was het Melvin Platje die de score opende. Kort daarna nam Rendla de gelijkmaker voor zijn rekening.

Na de hervatting kwam FC Twente op voorsprong, door opnieuw een treffer van Rendla. Veelvuldig Twents balverlies bood de thuisploeg de gelegenheid terug in de wedstrijd te komen. Eppel maakte halverwege de tweede helft gelijk. Kluivert koos er voor aanvallend te wisselen en een extra voorhoedespeler te brengen. De aanvallende tactiek betaalde zich uit. Met nog vijf minuten te spelen scoorde Rendla zijn derde treffer van de avond en zorgde er daarmee voor dat FC Twente het duel afsloot met een overwinning.

NEC/FC Oss – FC Twente 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 27. Platje 1-0, 28. Rendla 1-1, 52. Rendla 1-2, 59. Eppel 2-2, 85. Rendla 2-3
FC Twente: Marsman, Bouma, Röseler, Thesker, Buysse (70’ Engberink), Mannes (80’ Zschusschen), Berghuis (65’Stockentree), Rendla, Promes, Leugers, Gouriye.

Foto: Eric Brinhorst

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Anton says:

    Gôh, dacht altijd dat een ELFtal uit ELF personen bestond. Ik zie er toch echt twaalf staan… of kijk ik niet goed?

  2. Ernesto says:

    Je kijkt niet goed.
    Ik denk dat je bij de 80′ Zschusschen meetelde.
Archief