Woensdag 23 oktober 2024

Beloften Heracles en FC Twente zegevieren in oefenduels

Geplaatst op 2 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

KANGASKOLKKA_ Aleksei 04 slALMELO/HENGELO – De beloften van Heracles Almelo en FC Twente hebben vrijdagavond gezegevierd in hun oefenduels met respectievelijk WKE (Topklasse) en Ross County (Schotland). De Almeloërs wonnen in het Polman stadion met 4-1 van de ploeg uit Emmen, terwijl FC Twente op het trainingscomplex in Hengelo met een 2-1 overwinning van het veld stapte.

Bij Heracles mochten de testspelers Travis Brent, Joonas Pulkkinen en Arinse Uade hun opwachting maken in de basiself. Daarnaast was er een plaatsje ingeruimd voor Ronaldo Deaconu, die afkomstig is uit de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles. De middenvelder verving de tijdens de warming-up geblesseerd afgehaakte Menno Heerkes en raakte in de eerste helft direct van grote afstand de paal. Dat bleek het enige wapenfeit van de eerste helft.

In de tweede helft liep Heracles via doelpunten van Simon Cziommer, Edwin Gyasi en Aleksei Kangaskolkka snel uit naar een 3-0 voorsprong. WKE scoorde nog wel tegen, maar Kangaskolkka besloot het duel met zijn tweede van de avond op 4-1. Overigens mochten Jari Priem en Ruben de Jager, die ook uit de gezamenlijke jeugdopleiding afkomstig zijn, nog hun opwachting maken.

De beloften van FC Twente hadden geen moeite met Ross County. Met Jesus Corona in de basiself kwam de ploeg van trainer Jan Zoutman na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Merlin Schütte. Na de rust verdubbelde Tim Hölscher die voorsprong. Ross County scoorde via Jake Jervis nog wel tegen, maar het bleef bij 2-1.