Beloftenteam FC Twente strandt in halve finale beker

Geplaatst op 7 maart 2011 door   ·   Geen reacties

GENDT – Het beloftenteam van FC Twente is vanavond door Jong Vitesse uitgeschakeld in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. In het Gelderse Gendt werd het 2-1. De Arnhemmers kwamen al na een kwartier op voorsprong, maar FC Twente deed vrijwel direct iets terug. De Tukkers scoorden een paar minuten later de gelijkmaker via Ola John (archieffoto), op aangeven van Arnold Bruggink. Op slag van rust kwam Vitesse wederom op voorsprong. In de tweede helft daalde het niveau op het complex van de Bataven. Vitesse hield stand, met als gevolg geen bekerfinale voor Jong FC Twente.

Vitesse startte sterk, scoorde ook, maar daarna nam Twente het initiatief over. John was de beste speler aan Enschedese zijde. De aanvaller, die drie goede kansen kreeg, waarvan hij er één benutte, moest echter in de rust gewisseld worden vanwege het midweekse duel met het eerste elftal tegen Zenit Sint-Petersburg. Daarna liet de Twentse vertoning vervolgens te wensen over. Vitesse had het beste van het spel. De Tukkers kregen in het slot van de wedstrijd nog een paar kansjes, maar maakten geen aanspraak op meer.

Thilo Leugers moest het veld overigens verlaten met een bebloede mond. Doelman Nick Marsman werd gewisseld vanwege een val op z’n heup, waardoor trainer Jos Daerden geen extra spits meer kon brengen, nadat hij met de verplichte wissel van John zijn beste speler had ingeleverd.

Scoreverloop: 13. Tighadouini 1-0, 21. John 1-1, 45. Heijckmann 2-1
FC Twente: Marsman (56. Bednarek), Stockentree, Van Aken, Bouma, Rannankari, Röseler, Berghuis, Leugers (19. Mannes), Bannink, Bruggink, John (46. Gouriye).