Beschamend gelijkspel voor FC Twente

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente is in de thuiswedstrijd met Excelsior niet verder gekomen dan een beschamend 2-2 gelijkspel. De Tukkers hadden gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht en kwamen na 35 minuten op voorsprong door een doelpunt van Ola John. Vervolgens verzuimde de ploeg door te drukken, waardoor Excelsior hoop bleef koesteren op een stunt. Met nog acht minuten te spelen bracht John Lammers de 20-jarige Darren Maatsen in het veld. De spits uit Vlaardingen die dit seizoen voor het eerst in de eredivisie uitkomt, had maar vier minuten nodig om de wedstrijd op zijn kop te zetten. Via twee snelle aanvallen bracht hij de bezoekers op een 2-1 voorsprong. Daarmee werd FC Twente alsnog gedwongen om in een wedstrijd, die het tot dusver op halve kracht  dacht af te kunnen werken, tot het uiterste te gaan. In de slotminuut zorgde Luuk de Jong ervoor dat in elk geval een nederlaag voorkomen werd, door via de paal de 2-2 binnen te koppen.