Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Borussia Mönchengladbach laatste test voor FC Twente

Geplaatst op 1 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

Schreuder bedankt CastaignosENSCHEDE – FC Twente speelt zaterdag om 19.30 uur in de eigen Grolsch Veste de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de competitiestart van volgend weekeinde. Het sterke Borussia Mönchengladbach is de laatste test voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder, die tegen de Duitse formatie de laatste puntjes op de i kan zetten.

De voorbereiding van de Tukkers begon al in juni, toen het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië nog in volle gang was en de spelersgroep nog alles behalve compleet was. Dat is nu wel anders, want de formatie is weer compleet. Dat wil zeggen, buiten de blessuregevallen om, want Felipe Guttierez verscheen afgelopen week met een kwetsuur aan zijn knie weer op het trainingscomplex in Hengelo.

De Chileen had al voor het WK last van zijn knie, maar speelde toch in Brazilië en kan nu op een lang herstel rekenen. Een aderlating voor Schreuder, die hoogstwaarschijnlijk Robert Schilder als controleur op het middenveld laat spelen in de wedstrijd tegen Borussia.

Niet alleen de positie van controlerende middenvelder was een vraagstuk voor de oefenmeester van FC Twente, want door het vertrek van Roberto Rosales en Dusan Tadic moest Schreuder ook naar de rechtsbackpositie en zijn aanvalslinie kijken. Tim Breukers mag het, bij de merkwaardige afwezigheid van Rasmus Bengtsson (ziek, met de kanttekening dat een vertrek aanstaande zou zijn), proberen op rechtsback. Cuco Martina is samen met Andreas Bjelland centraal in de verdediging geposteerd en Dico Koppers maakte de achterste linie compleet.

ZON_9766 eghan en promes dansenAanwinst Kasper Kusk gaat hoogstwaarschijnlijk beginnen als linksbuiten en niet op de ’10’-positie, waar hij ook uit de voeten kan. Daar mag Quincy Promes, de revelatie van het vorige seizoen, het laten zien.

Promes (foto, dansend samen met Shadrach Eghan) werd na het seizoen nog geselecteerd voor een oefenstage bij het Nederlandse elftal, maar viel bij de laatste schifting door bondscoach Louis van Gaal af. Desalniettemin kan de jongeling terugkijken op een goed seizoen, wat overigens beloond werd met een contractverlenging.

Zo heeft Schreuder toch een aardige basiself voor de laatste oefenwedstrijd staan, maar de spoeling is niet dik. Wel staat talent Bilal Ould-Chikh aan de deur te kloppen. De rappe buitenspeler geeft op de trainingen goede signalen af en lijkt Jesus Corona, de zo bejubelde aanwinst van vorig seizoen, al voorbij te zijn gestreefd.

Tegen het fysiek en verdedigend sterke Borussia Mönchengladbach zal duidelijk worden in hoeverre dit FC Twente klaar is voor de seizoensouverture tegen SC Cambuur. Voor wat het waard is, want het blijft een oefenwedstrijd.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Marsman; Breukers, Martina, Bjelland, Koppers; Ebecilio, Schilder, Promes; Mokthar, Castaignos, Kusk.

Foto’s: Henri van Zon

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief