Co Adriaanse: ‘We hebben twee punten verloren’

Geplaatst op 19 november 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De schrale wedstrijd tussen de twee Twentse eredivisionisten die in 1-1 eindigde, leverde na afloop logische verklaringen op van beide trainers. Co Adriaanse was uiteraard ontvereden. Zijn ploeg lag op koers door een rake kopbal van Peter Wisgerhof, maar moest in de slotfase de gelijkmaker toestaan toen Lerin Duarte scoorde via een ongevaarlijk lijkend schuivertje. ‘We hebben twee punten verloren’, mokte Adriaanse (foto onder). Over de eerste helft zei hij geen kans op een doelpunt gezien te hebben. ‘Het was voor beiden een moeilijke wedstrijd. We wilden ze vroeg storen. Echt goed voetbal werd er niet gespeeld’, zei hij. ‘In de tweede helft waren we beter en kregen we kansen We benutten er één en hadden ook de tweede kunnen maken. Eigenlijk kreeg Heracles geen kans. Toen er nog een minuut te gaan was, hadden we de bal beter in de ploeg moeten houden. De bal van Duarte ging erin maar had verdedigd kunnen worden.’

Adriaanses collega Peter Bosz repte van een terecht punt dat hij en zijn spelers aan de wedstrijd hadden overgehouden. ‘Beide ploegen zetten in de eerste helft veel druk, maar we durfden wel te voetballen en hadden de wedstrijd wel onder controle. Zo voelde dat ook langs de kant’, zei Bosz (foto boven). ‘In de tweede helft kregen we een goede kans op de openingstreffer toen Everton de bal over schoot. Daarna speelden we zwak. Twente scoorde en had nog een keer kunnen scoren, maar toch werd het 1-1. Het was onze derde achtereenvolgende wedstrijd tegen een titelkandidaat. Als ook deze hadden verloren, zou dat erg sneu zijn geweest. Maar het lukte. Hiervan leren we. We groeien nog steeds en in zo’n fase helpt zo’n punt. Het is een soort doping. De spelers voelen dat we op de goede weg zijn.’