Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Cambuur-directeur Gerald van den Belt wordt bestuurder van FC Twente

Geplaatst op 15 december 2014 door   ·   Geen reacties

gerard-van-den-beltENSCHEDE – Gerald van den Belt treedt met ingang van 1 februari toe tot de one tier board van FC Twente als een van de uitvoerende statutaire bestuurders. In die functie wordt hij onder meer verantwoordelijk voor de financiële portefeuille en personele zaken. Van den Belt is momenteel werkzaam als algemeen directeur van SC Cambuur. Dat meldt de website van de eredivisionist.

De 42-jarige Van den Belt (foto) was van 2005 tot en met 2009 algemeen directeur van het toenmalige FC Zwolle. Voorheen was de geboren Kampenaar bij diezelfde club actief als voetballer. Van 2009 tot heden is Van den Belt werkzaam als algemeen directeur van SC Cambuur.

‘Dit voelt voor mij als een logische stap op het goede moment’, vertelt Van den Belt. ‘Ik laat Cambuur met een gerust hart achter; de club speelt Eredivisie, is financieel gezond en heeft plannen voor een nieuw stadion. Dat was voor mij ook heel belangrijk in deze beslissing. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging bij FC Twente. Het is een prachtige club. Wat er de afgelopen jaren in Enschede is neergezet is echt uniek, met het kampioenschap in 2010 als hoogtepunt. Die prestaties hebben er ook toe geleid dat de club nu te maken heeft met een nieuwe status, die van top-5 club in Nederland. Daar komen allerlei uitdagingen bij kijken, ook financieel gezien. Dat FC Twente in categorie 1 zit schrikt mij niet af. Ik heb die situatie zowel bij Zwolle als bij Cambuur meegemaakt. Ik kijk er naar uit om vanaf 1 februari, samen met de hele club, aan de slag te gaan.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief