Doelman Pasveer aan de leiding in sterrenklassement

Geplaatst op 15 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De rapporteurs van TwenteSport.com zijn intussen alweer actief geworden. Vorige week waren het enkele gastrapporteurs bij de uitwedstrijden van Heracles en FC Twente. Doelman Remko Pasveer van Heracles kreeg toen al meteen twee sterren voor zijn prestatie tegen RKC. Hetzelfde geldt voor  Peter Wisgerhof die in Breda sterk speelde tegen NAC.

Bij FC Twente-AZ waren Rik Platvoet en Edwin Hilgerink  tamelijk tevreden over de eerste thuiswedstrijd van hun voormalige club. Edwin Hilgerink: ‘Ik geef de wedstrijd een 7-, want FC Twente kan nog veel beter’, zei hij. ‘Met dit team kunnen ze opnieuw heel ver komen. Als man van de wedstrijd kies ik voor Douglas, die ik heel sterk vond spelen. Net zoals Dwight Tiendalli. Hen beiden geef ik een ster, net als Ola John die in elk geval het lef toonde om de acties te maken.’
Rik Platvoet: ‘Beide ploegen wilden voetbal spelen. Als man van de wedstrijd kies ik voor Bryan Ruiz. Het bracht rust in de ploeg. Daarnaast had hij de actie die bepalend was, want na zijn 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Sterren heb ik voor Douglas, Mihaylov, John en Ruiz.’

Wim Neeskens en Mark Dijkstra volgden Heracles-NAC kritisch. ‘Ik vond dat Heracles zich achterin goed staande hield’, vond Neeskens. ‘Met name Tim Breukers liet zien van toegevoegde waarde te zijn. Van mij had Plet al eeder de zeer matige Douglas mogen vervangen.’ Hij koos Remko Pasveer als man van de wedstrijd. De wedstrijd zelf geef ik een 7-. Sterren zijn er voor Pasveer en Rienstra die als verdediger sterk speelde.
Mark Dijkstra: ‘Heracles pakte het na rust goed op, het was niet hoogstaand, maar wel beter dan de eerste helft. Het waren opnieuw twee standaardsituaties die de doelpunten opleverden. De strafschop was discutabel. Ik vond dat de scheidsrechter toch al een discutabele rol speelde. De penalty leek een goedmakertje voor de twee situaties waarin hij geen rode kaart gaf aan spelers van NAC. De vraag is of Heracles überhaupt gescoord had, wanneer ze die strafschop niet gekregen zouden hebben. Ze creëerden namelijk vrij weinig’, aldus de oud-verdediger van oa SVZW, Achilles’12 en Stevo. ‘Ik geef de wedstrijd een 6 voor de amusementswaarde. Ik kies voor Ben Rienstra als man van de wedstrijd en geef hem, net als Remko Pasveer een ster.’

Remko Pasveer (archieffoto) is in het nog prille seizoen dus de man in vorm. De doelman uit Enschede  heeft intussen al vier sterren achter zijn naam staan. Voor de uitgebreide rapporten van ons voetbalpanel: klik hier!