Woensdag 23 oktober 2024

Lerin Duarte: ‘Heerlijk gevoel’

Geplaatst op 19 november 2011 door   ·   1 Reactie

ALMELO – Het gejuich was tot ver in Almelo te horen, op het moment dat Lerin Duarte de late gelijkmaker scoorde in de derby tegen FC Twente. De middenvelder van Heracles Almelo bleef er in woorden nuchter over, maar zijn grijns sprak boekdelen. ‘Ik schoot in één keer, maar hij ging niet echt hard. Nou ja, maakt ook niet uit, hij zat er in’, blikte Duarte nuchter terug op het moment suprème. ‘Het is een heerlijk gevoel in zo’n derby te scoren. Dit is ook lekker voor onze supporters.’

Alsof het voorbestemd was, scoorde uitgerekend hij de gelijkmaker. Duarte was immers negentig minuten lang de meest dreigende factor aan Almelose zijde. ‘Ik zat lekker in de wedstrijd’, analyseerde Duarte. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld, vooral in de eerste helft. Het was zuur dat we de 1-0 tegen kregen, volgens mij werd er niet helemaal goed gedekt bij die hoekschop. Maar gelukkig hebben we het hersteld. Ja, ik vind het een terechte uitslag.’ Heracles sluit met een gelijkspel de serie tegen de top drie af. Tegen AZ en PSV verloor Heracles. In Almelo is een helder beeld ontstaan waar de titelkansen liggen. Ook bij Duarte. ‘Ik vond AZ de beste van de drie. Hier zag je dat we er in de eerste helft goed uitkwamen, tegen AZ hadden we het de hele wedstrijd moeilijk.’

Foto boven: Lerin Duarte heeft gescoord en wordt door zijn medespelers gehuldigd
Onder: Duarte in duel met Ola John