Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Eerste nederlaag voor FC Twente

Geplaatst op 10 september 2011 door   ·   1 Reactie

KERKRADE – Na vier opeenvolgende overwinning heeft FC Twente zaterdagavond tegen Roda JC de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Kerkrade kwamen de Tukkers voor rust op voorsprong door Marc Janko. Vrijwel direct daarna maakte Ruud Vormer gelijk. Direct na de hervatting bracht Mitchell Donald Roda JC op voorsprong. Hoewel FC Twente nadrukkelijk aandrong, was het de thuisploeg die voor gevaar zorgde en de wedstrijd eenvoudig uitspeelde.

Voorafgaand aan het duel werd er veel gesproken over de bezetting op de vleugel bij FC Twente. Co Adriaanse koos voor Ola John op links en liet de rechterkant open, waardoor Leroy Fer kon debuteren op het middenveld. Het, zeker voor een uitwedstrijd, erg aanvallende FC Twente wist het duel snel naar zich toe te trekken en een ruim aantal mogelijkheden te creëren. Toch duurde het tot de 35e minuut voordat de Tukkers op voorsprong kwamen. Na een knappe actie van Willem Janssen, belandde de bal bij Marc Janko, die uit een moeilijke hoek de score opende. Kort na de 1-0 kwamen beide ploegen op gelijke hoogte. Leroy Fer onderstreepte zijn eigen woorden; eerder deze week gaf hij te kennen geen controlerende middenvelder te zijn, door op het middenveld zijn man te laten lopen. Op aangeven van Mitchell Donald kon Ruud Vormer de 1-1 laten aantekenen.

Na de hervatting liet FC Twente zien dat Bryan Ruiz node gemist wordt. Een snelle aanval bracht Donald in kansrijke positie en Roda JC vervolgens op voorsprong. FC  Twente probeerde vervolgens met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar deed dat met weinig vernuft. In plaats van de zijkanten goed te benutten werd keer op keer de lange bal gespeeld. Waar gehoopt werd op Janko en Luuk de Jong, was het de achterste linie van de thuisploeg die zeer eenvoudig overeind bleef. Janssen raakte de paal maar Roda JC verspilde een aantal goede mogelijkheden om de overwinning nog meer glans te geven.

Zo liet het gemis van Ruiz, die met zijn intelligentie en creativiteit vaak van grote waarde was, zich duidelijk merken. Gezien het aanstaande Europese duel met Fulham volgende week, zal de spel van zijn ploeg FC Twente trainer Adriaanse het nodige denkwerk bezorgd hebben.

Roda JC – FC Twente 2-1 (1-1)
Scoreverloop:
35. Janko 0-1, 36. Vormer 1-1, 47. Donald 2-1.
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaart: Delorge, Pluim (Roda JC)
Toeschouwers: 13.500
Opstelling Roda JC: Kieszek, Monteyne, Wielaert, Biemans, Hempte, Donald (65. Pluim), Vormer, Fledderus, Delorge (76. De Beule), Junker (84. Malki), Sutchuin Djoum.
Opstelling FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof (61. Berghuis), Douglas, Tiendalli (76. Buysse), Brama, Fer, Janssen, De Jong, Janko, John.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Technische Dirk says:

    Teveel creativiteit is uit dit Twente verdwenen (Janssen /Ruiz).
    John/Berghuis nog te jong en onervaren.
    Fer schandalig slecht maar had nog niet gebracht moeten worden. Landzaat was een betere optie geweest.
Archief