Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Europees voetbal FC Twente dankzij verval in Alkmaar

Geplaatst op 19 mei 2024 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Dankzij een overwinning in de slotwedstrijd heeft FC Twente zich vanmiddag verzekerd van een Europees ticket, met dank aan AZ in Alkmaar, dat  zijn kansen vergooide en verder ook met dank aan FC Utrecht, want de ploeg van ex-Twente-trainer Ron Jans wist AZ  te temmen, wat er de oorzaak van was dat FC Twente in het komende seizoen op het Europese podium  kan laten zien wat het in zijn mars heeft.

In het begin zag het er geenszins naar uit dat FC Twente de derde voorronde van de Champions League zou bereiken. De equipe van Twente-trainer Joseph Oosting moest namelijk in Zwolle winnen van PEC Zwolle, wat ook gebeurde, maar krapjes, want met ‘slechts’ 1-2. Daan Rots brak de ban door de 0-1 op de borden te brengen, maar daarna kwam de klad er in te komen en het bereiken van Europees voetbal steeds verder weg.

In een knotsgekke eindfase gooide concurrent AZ in Alkmaar zijn eigen glazen in door een ruime voorsprong te grabbel te gooien en dat was koren op de molen van FC Twente, dat optimaal profiteerde  door de Alkmaarse cadeautjes rap uit pakken.

 

 

later meer 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief