Excelsior – FC Twente 0-2 (0-1) – Analyse door Gert Lammerink

Geplaatst op 21 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een soevereine zege voor FC Twente, zoals het hoort wanneer je tegen Excelsior speelt, maar zoals het de grote clubs niet altijd lukt. FC Twente begon scherp en geconcentreerd, om niet de fout te maken een tegentreffer te krijgen. Na een half uur kwam er dan ook de 1-0 voorsprong. In de tweede helft drong Excelsior misschien vijf minuten aan. Na  de 2-0, uit een penalty, was het geen wedstrijd meer. Het was een ogenschijnlijk simpel afgedwongen overwinning, behaald met scherp geconcentreerd spel. Een mooi resultaat, ook met het oog op de topper met PSV in de volgende speelronde.

Ik kies voor Brama als man van de wedstrijd. Hij was echt de aanjager van de ploeg en continu aanspeelbaar. In de eerste helft was hij dicht bij een doelpunt, maar drie goals in een seizoen zou voor Woutje misschien wat veel zijn. Hij controleerde echte de wedstrijd, die ik beoordeel met een 6,5. Naast een ster voor Brama ook een voor Nacer Chadli. Hij speelde vanaf links, duidelijk zijn voorkeurspositie. Hij speelde niet groots, maar wel met veel beweging.

Excelsior – FC Twente 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 36. Janssen 0-1, 68. Janssen 0-2 (Pen.)
Man van de wedstrijd: Wout Brama
Sterren: Wout Brama 1x, Nacer Chadli 1x
Amusementswaarde: 6,5
Geel: Fernandez (Excelsior)
Rood: 67. Ramsteijn, haalde doorgebroken Luuk de Jong onderuit in strafschopgebied
Excelsior: Pellatz, Eekman (79. Van Steensel), Nieveld, Ramsteijn, Nelom, Roorda, Clasie (64. Lagouireh), De Graaf, Koolwijk (71. Gudde), Fernandez, Bergkamp
FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Landzaat, Brama, Janssen (80. Bruggink), Bajrami (90. Tiendalli), De Jong, Chadli (87. John)