Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Excelsior – FC Twente 2-1 (1-1) – Analyse door Andy Houtkamp

Geplaatst op 26 oktober 2014 door   ·   2 Reacties

Marsman CF4A0808‘FC Twente heeft zondagmiddag terecht verloren van Excelsior. De Rotterdammers waren in elk opzicht beter dan de gasten. Ik had een nederlaag absoluut niet had zien aankomen voor FC Twente.

Ik sprak Alfred Schreuder voor de wedstrijd en vroeg hem hoe het nu kan dat Twente vaak op voorsprong komt, maar het daarna laat gaan. Hij vertelde dat er veel over gesproken was, dus het verbaasde mij enorm dat Twente op voorsprong kwam en het vervolgens weer weggaf. Excelsior straalde uit dat het wilde winnen en Twente heeft dat eigenlijk geen moment gedaan.

De opbouw is veel te traag bij Twente. Er zit geen enkel tempo in het spel en er worden overdreven veel schijven gebruikt. Ook spelen de verdedigers of middenvelders te vaak een bal terug op doelman Nick Marsman. Een doelman die overigens geen punten pakt voor de Tukkers, maar punten kost. Ik had de reservekeeper een keer de kans gegeven.

De gelijkmaker was het kantelpunt in de wedstrijd. Toen Tom van Weert de fout van Marsman afstrafte, was Excelsior beter tot aan het eindsignaal. Eigenlijk was Excelsior na de treffer van Castaignos ook niet minder, maar de 1-1 was het kantelpunt.

Wat ik verder niet zo goed begreep was het inbrengen van Orlando Engelaar. Het liep voor geen meter bij Twente, dus dat je wat probeert snap ik. Maar Engelaar heeft helemaal niets toegevoegd. Laat die jongen lekker op de tribune gaan zitten. Hij voegt niets toe aan FC Twente.

Adil Auassar was de beste man op het veld. Hij speelde sterk op het middenveld, was belangrijk bij de eerste treffer met een mooi overstapje en schoot nog een keer gevaarlijk na rust. Als amusementswaarde ken ik een 6.5 toe.’

Excelsior – FC Twente 2-1 (1-1)
Scoreverloop:
2. Castaignos 0-1, 17. Van Weert 1-1, 68. Stans 2-1

Scheidsrechter: T. Van Sichem
Gele kaart: Kruys (Excelsior)
Toeschouwers: 3.600

Amusementswaarde: 6.5
Man of the Match: Adil Auassar
Sterren: –

Opstelling Excelsior: Coutinho, Karami, Van Diermen, Fischer, Brito, Bruins, Kruys, Auassar, Botaka, Van Weert (82. Vermeulen), Stans.

Opstelling FC Twente: Marsman,Breukers, Martina, Bengtsson (76. Mokhtar), Schilder, Mokotjo, Ebecilio (84. Engelaar), Ziyech, Miyaichi (57. Kusk), Castaignos, Corona.

Andy Houtkamp is verslaggever voor de NOS.

 

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Geurt says:

    Jammer dat je deze terechte woorden dan weer moet lezen van een bewezen Ajacied, maar ja, direct vanuit het Twentse zou het ook niet gepast zijn. De sop en het geit sparen, daar zijn wij dan weer wel beter in.

  2. Marco says:

    Andy heeft volkomen gelijk, zeker voor wat betreft de positie van Marsman.
    Hoogste tijd voor Stevens!!!
Archief