Zaterdag 20 april 2024
Twentesport

FC Groningen – FC Twente 1-1 (0-1) – Analyse door Wim Neeskens

Geplaatst op 23 oktober 2011 door   ·   3 Reacties

FC Twente heeft verzuimd om in de slotfase de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ola John en Nacer Chadli stuitten, in beide gevallen na een prachtige combinatie, op FC Groningen doelman Brian van Loo. Hij was het die daarmee zijn club redde, nadat hij bij de 0-1 zeker niet vrij uit ging. Dat was een schot van Ola John dat je aan zag komen en een bal die hij had moeten pakken.

FC Twente kwam daarmee verrassend op voorsprong nadat Petter Andersson even daar voor een kans had laten liggen. FC Groningen speelde vervolgens erg slordig, maar FC Twente wist er niet van te profiteren. Via Hyuan Jun Suk werd het 1-1 en daar bleef het ook bij.

Ik vond dat FC Twente met deze puntendeling net te weinig kreeg. Ze hebben twee punten laten liggen en dat aan zich zelf te wijten. FC Twente had deze wedstrijd kunnen en eigenlijk ook wel moeten winnen.

Ik kies voor Wout Brama als man van de wedstrijd. Het duel zelf geef ik een 7,5. Ik vond Brama erg goed spelen, net als Douglas. Beiden krijgen een ster. Emir Bajrami was erg zwak, terwijl Peter Wisgerhof geblesseerd uitviel.

FC Groningen – FC Twente 1-1 (0-1)
Scoreverloop:
20. John 0-1, 65. Suk 1-1
Geel: Rosales (FC  Twente)
Amusementswaarde: 7,5
Man van de wedstrijd: Wout Brama
Sterren:
Wout Brama, Douglas (beiden 1x)
FC Groningen:
Van Loo, Kappelhof, Van Dijk, Ivens, Burnet, Bacuna (56. Suk), Kieftenbeld, Andersson (77. Hiariej), Sparv, Tadic, Texeira.
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof (46. Bengtsson), Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong, Landzaat, Bajrami (46. Janssen), Janko (67. Chadli), John.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Eduard says:

  Bla bla bla, feiten! Twente wordt geen kampioen dit jaar!

  Een opstelling maken met teveel matige spelers is wel heel slim. haha NOT

  Rosales?
  Tiendali?
  Bajrami?
  Janko? Die in dit soort wedstrijden nooit scoort

  Simpelheid ten top? Hoe is het mogelijk met al die kwaliteiten op de bank dat je kiest voor deze opstelling?

  Wat ik ook raar vind is het verhaal over Fer? Munsterman heeft dus zonder dat het nodig was 5,5 miljoen over de balk gegooit? 5,5 miljoen net zo duur als Janko. 11 miljoen in totaal. Weg! Ben benieuwd of je die centen ooit weer terug ziet. Janko hebben we echt niet nodig gehad. Voor een veel lager bedrag hadden we een heel antrekkelijk veel scorende spits kunnen aantrekken die er net zoveel in het netje legt als hij doet. En Fer moet zich natuurlijk nog bewijzen. Ben benieuwd of die een grote speler wordt.

 2. hendrik says:

  ik weet niet eduard of je wel eens een voetbalwedstrijd hebt gezien
  je hebt er echt weinig verstand van

 3. Eduard says:

  Sorry Hendrik, wat bedoel je?

  Leg eens uit! Hoe zie jij het dan?
Archief