Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

FC Twente – ADO Den Haag 5-2 (1-1) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 18 september 2011 door   ·   Geen reacties

Wanneer je de uitslag bekijkt, lijkt het alsof het een mooie wedstrijd was. Ik heb eigenlijk vanaf het begin zitten analyseren waarom het zo stroef loopt bij FC Twente. Al het flitsende van afgelopen seizoen is weg. De ploeg is nu meer naar voren gericht maar komt in de situatie dat wanneer de bal daar komt, de spelers er al staan. Ook het onzorgvuldig spelen van de lange bal komt het spel van FC Twente niet ten goede. Den Haag speelde goed compact.

Ik was benieuwd hoe FC Twente het in de rust om zou zetten. Er vielen na rust toch nog veel goals. Ik zat met mijn cijfer op een 5, maar op basis van de tweede helft werd dat alsnog een 6,5. Den Haag liet wat steekjes vallen en FC Twente kwam heel goed op 3-1 en 4-2. Ook al liep het stroef, de ploeg liet de kop toch niet hangen. Ik ben alleen niet tevreden over de speelwijze. Die is FC Twente oneigen. Spelers staan al in plaats van op de plek te komen. Dat kan door het middenveld wat minder ver naar voren te laten spelen. Dan is er reden om verder door te lopen. Om dat te bereiken zal de ploeg dus net anders moeten gaan spelen.

 Ik vond de wedstrijd niet dusdanig, dat ik een man van de wedstrijd heb gekozen of sterren heb toegekend.

FC Twente – ADO Den Haag 5-2 (1-1)
Scoreverloop:
14. Immers 0-1 (pen.), 16. Janko 1-1, 56. Douglas 2-1, 72. De Jong 3-1, 77. J. Verhoek 3-2, 78. Bajrami 4-2, 90+2. De Jong 5-2
Scheidsrechter: Gumienny (België)
Geel: Fer en Brama (FC Twente) Immers (ADO Den Haag)
Amusementswaarde: 6,5
Man van de wedstrijd:
geen
Sterren: geen
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Fer (78. Landzaat), De Jong, Brama, Rosales, Janko (62. Janssen), John (75. Bajrami).
ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Leeuwin, Horvath, Luksik, Immers, Radosavljevic (66. Chery), Toornstra, W. Verhoek, J. Verhoek, Vicento (29. Höcher).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief