Zondag 23 juni 2024
Twentesport

FC Twente – Excelsior 2-2 (1-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb me vandaag dood zitten ergeren. Ik was met mijn broer, die in Suriname woont. Hij kon weer eens mee, net als afgelopen seizoen tegen Excelsior. Tegen die ploeg verwacht je toch een leuke wedstrijd. Het begon heftig met Ola John die enkele mogelijkheden kreeg maar niet wist te scoren. Daarmee werd het een beetje zoals afgelopen week, wel de bovenliggende partij en kansen krijgen, maar niet in staat zijn om te scoren. Na de 1-0 had ik wel het gevoel dat FC Twente moest doordrukken. Ik zei tegen mijn broer, er moet er nog wel een bij in. Dat dat klopte bleek in de slotfase, toen het 1-2 werd. Miraculeus wordt het dan nog 2-2 en ben je nog bijna blij dat het gelijk is geworden. Het waren de wissels die vandaag bij FC Twente slecht en bij Excelsior juist heel goed uitpakten.

FC Twente voetbalt heel degelijk, maar mist creativiteit. Nu hebben ze alleen Ola John. Hij kan het geen 90 minuten volhouden. FC Twente moet zich schamen voor de prestatie die het vandaag geleverd heeft. Dit is duidelijk niet het FC Twente zoals ik het wil zien. Helaas is het al een periode zo, alleen kreeg de ploeg vandaag het deksel op de neus. De ploeg heeft het duidelijk aan zichzelf te wijten, hopelijk leren ze hier van.

Ik geef het duel een vijf wat amusementswaarde betreft. Ik kies als man van de wedstrijd voor Ola John, sterren heb ik niet toegekend.

FC Twente – Excelsior 2-2 (1-0)
Scoreverloop: 34. John 1-0. 85. Maatsen 1-1, 86. Maatsen 1-2, 90. De Jong 2-2
Gele kaart: Buysse, Wisgerhof, John (FC Twente), Oost (Excelsior)
Toeschouwers: 20.000
Amusementswaarde: 5
Man van de wedstrijd: Ola John
Sterren: geen
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Buysse (68. Tiendalli), Brama, De Jong, Janssen, Bajrami (46. Berghuis), Janko (65. Fer), John .
Excelsior: De Ruiter, Eekman, Van .Steensel, Nieveld, Scheimann, De Graaf, Alberg, Broerse (77. Te Vrede), Lagouireh, Oost (82. Van Buren/, Vincken (82. Maatsen)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief