Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

FC Twente – NEC 1-1 (1-1) – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 20 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een pittige wedstrijd. FC Twente zat in het begin niet echt in de wedstrijd, de ploeg speelde niet scherp genoeg,  terwijl NEC wel goed aan de wedstrijd begon. Ik vond FC Twente slordig spelen. De spelers konden elkaar niet vinden en leden daardoor veel balverlies. Daardoor brachten ze zichzelf in de problemen. De ploeg had meer de rust moeten bewaren en moeten zorgen beter in de wedstrijd te komen. Het was juist NEC dat goed in de wedstrijd zat en op voorsprong kwam. Hierdoor had FC Twente een dubbele opgave. Hoewel ze op 1-1 kwamen, hadden ze niet de power om nog wat te forceren.

FC Twente speelde een soort powerplay, kreeg wel kansen, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat het een punt behaalde. NEC heeft namelijk helemaal geen slecht team. Ik vond bij NEC Schöne en ook Zimling heel goed spelen. Daarom mocht FC Twente blij zijn dat het vandaag de wedstrijd niet verloor. Het waren vooral ballen uit de tweede lijn maar geen echte kansen die de ploeg kreeg. Het was meer breekvoetbal. Na de wedstrijd tegen Rubin Kazan van donderdag leken de krachten een beetje op. Misschien had de ploeg iets compacter moeten spelen. FC Twente bracht voorin en op het middenveld wel meer dan NEC, maar uiteindelijk was het niet genoeg.

Ik geef de wedstrijd vanwege de spanning een 7. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen, kon niemand bedenken die daar voor in aanmerking komt. Om diezelfde reden heb ik ook geen sterren uitgedeeld.

FC Twente – NEC 1-1 (1-1)

Amusementswaarde: 7
Sterren: geen
Man of the Match: –

Scoreverloop: 7. Ziemling 0-1, 27. Bajrami 1-1
Geel: Onyewu, Janssen, Buysse (FC Twente) Nuytinck, Sibum, Davids, Will, Vleminckx, Zomer (NEC)
FC Twente: Mihaylov, Onyewu, Wisgerhof, Douglas, Buysse, Brama, Chadli, Janssen, Ruiz (80. John), De Jong, Bajrami (66. Janko).
NEC: Cillessen, Will, Nuytinck, Zomer, Davids, Sibum, Schone, Zimling, Chatelle (90+2. Latupeirissa), Vleminckx, George.

Rapporteur Alfred Nijhuis is oud-speler van oa MSV Duisburg en Borussia Dortmund

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief