Dinsdag 16 juli 2024
Twentesport

FC Twente – NEC 2-0 (0-0) – Analyse door Erwin Looms

Geplaatst op 10 december 2011 door   ·   Geen reacties

Het was een matige wedstrijd, met name de eerste helft was ver beneden  peil. De tweede helft begon FC Twente voortvarend. Met Nacer Chadli achter de spits liep het niet goed. In eerste instantie was er na rust  sprake van meer dreiging. Chadli ging alleen komend vanaf links te veel zwerven. Het was uiteindelijk de individuele klasse van Luuk de Jong die de wedstrijd besliste. De tweede goal kwam voort uit een geweldige aanname van hem. Vervolgens kon Chadli vrij binnen schieten.  Daarna zat de wedstrijd op slot.

 Ik denk wel dat NEC na afloop het gevoel had dat er meer ingezeten had. Ik vond NEC op zijn minst gelijkwaardig, zo niet beter dan FC Twente. Wat me opviel was dat Douglas de neiging had te veel te willen doen. Hij is als verdediger fantastisch, maar wil af en toe te veel doen. Hij moet leren zich te beperken tot zijn taak. Doordat hij te veel wil, loopt hij soms zich zelf voorbij.

 Ik geef de wedstrijd een zesje. Als man van de wedstrijd kies ik voor  Luuk de Jong. Hij zorgt in deze wedstrijd voor de beslissing. Ik geef  hem tevens een ster.

FC Twente – NEC 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 57. De Jong 1-0, 73. Chadli 2-0
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Luuk de Jong
Sterren:  Luuk de Jong (1x)
Arbiter: Makkelie
Geel:
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (62. Buysse), Landzaat (79. Janssen), Chadli, Brama, Bajrami (46. Janko), De Jong, John.
NEC: Babos, Will, Cmovs, Szelesi, Conboy, Van der Velden (67. Platje), Ibrahim, Schone, Koolwijk (54. Vadocz), Goossens, Zeefuik (77. Foor).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief