FC Twente – Roda JC 1-1 (0-0) – Analyse door Dennis Sepp

Geplaatst op 10 april 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente deed zichzelf tekort. De wedstrijd was vrij vlak, met kansen over en weer en werd gespeeld in een laag tempo. Het duel speelde zich vooral af op het middenveld. Er waren weinig echte aanvallen. Als het lukte om de spitsen te bereiken werd het ook gevaarlijk. Dat gebeurde in de zevende minuut bij FC Twente, met een kans voor Nacer Chadli. Na een half uur was er de kans voor Roda JC. Die bal werd goed gepakt door Nikolay Mihaylov. Dat waren de kansen van de eerste helft.

FC Twente heeft een druk programma en hoopte op doorslaggevende kwaliteit voorin. Roda JC heeft op papier minder kwaliteit en kwam duidelijk voor een gelijkspel of een sneaky overwinning. Opvallend was dat door de zon de linkerkant van het veld steeds droger werd en er steeds minder op dat gedeelte gespeeld werd.

De tweede helft begon spectaculair , FC Twente kreeg kansen en was met wat meer geluk op voorsprong gekomen. Dan was er de penalty. Dat vond ik echt een bijzonder moment. De laatste weken is Theo Janssen de standaard strafschoppen nemer. Nu was het Bryan Ruiz. De tweede strafschop van de middag werd wel door Janssen genomen, terwijl de druk op dat moment veel groter was, schoot hij die er netjes in.

In de fase tussen de gemiste strafschop en de 1-0 van Roda JC merkte je echt dat FC Twente er doorheen zat. Ik vond het opvallend dat Pred’homme niet besloot te wisselen om bijvoorbeeld Ola John eerder te brengen. Nu was het aanmodderen en merkte je ook dat het publiek er in die fase minder achter ging staan. De komende weken zal blijken of FC Twente in de slotfase een punt gewonnen dan wel twee verloren heeft.

Als man van de wedstrijd kies ik voor Theo Janssen, dat vanwege de situaties bij de twee strafschoppen, de eerste niet nemen en dan de tweede met de grotere druk weer wel. Vandaag geen sterren in deze wedstrijd die ik een zes geef voor de amusementswaarde.

FC Twente – Roda JC 1-1 (0-0)
77. Bodor 0-1, 85. Janssen 1-1 (pen.)
Bijzonderheden: 53. Ruiz mist strafschop