Maandag 22 juli 2024
Twentesport

FC Twente – ADO Den Haag 2-2 (1-0) – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 17 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

0ZON4451 bengtsson‘FC Twente heeft tegen ADO Den Haag compleet onnodig gelijk gespeeld. Ik kon me niet helemaal vinden in de opstelling van de thuisploeg, maar ook met dit elftal was FC Twente beter. Vooral voor rust hadden de mannen van Schreuder er meer uit kunnen halen.

‘Allereerst vond ik het onbegrijpelijk dat Rasmus Bengtsson (foto) speelde. FC Twente wil hem kwijt en dat was waarschijnlijk de reden dat de Zweed speelde, maar hij heeft amper minuten gemaakt in de voorbereiding en dan wordt hij nu opeens opgesteld, dat vind ik gek. Verder kon ik de posities van Kasper Kusk en Tim Hölscher niet verklaren. Dat Hölscher weer eens een kans krijgt is goed, maar hij is geen speler die je achter je spits moet zetten, terwijl Kusk mij daar juist een speler voor lijkt. Die komt van rechts alleen maar naar binnen. Wanneer Kusk op ‘tien’ wordt gezet, komt Luc Castaignos ook meer in het spel. Die heeft amper bruikbare ballen gekregen, want voorzetten krijgt hij ook niet.

Maar mijn verbazing was na het laatste fluitsignaal nog groter, want dit gelijke spel was niet de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ADO Den Haag was in verdedigend opzicht, vooral de backs, zwak. Rechtsback Dion Malone maakte voor rust veel overtredingen en had het moeilijk. Daar had Twente meer gebruik van kunnen en moeten maken. Als Twente dat had gedaan en wat scherper in de afronding was geweest, dan had het zwakke ADO Den Haag bij rust al met drie of vier doelpunten achter gestaan.

Ik geef invaller Shadrach Eghan een ster. Hij is een speler die wel de kwaliteit heeft om achter de spits te spelen. Die houdt mensen bezig en durft vooruit te spelen. Hij viel sterk in en bekroonde zijn invalbeurt met een meer dan terechte gelijkmaker.’

FC Twente – ADO Den Haag 2-2 (1-0)
Scoreverloop:
45. Mokotjo 1-0, 54. Alberg 1-1, 77. Van Duinen 1-2, 86. Eghan 2-2

Scheidsrechter: Reinold Wiedemijer
Gele kaarten: Mokhtar, Bengtsson (FC Twente), Alberg (ADO)
Toeschouwers: 28.500

Amusementswaarde: 6
Man of the Match: Shadrach Eghan
Sterren: Eghan (1 ster)

Opstellingen:
FC Twente:
Marsman; Martina, Lachman, Bengtsson (82. Börven), Koppers; Mokotjo, Ebecilio, Hölscher (66. Eghan); Kusk, Castaignos, Mokhtar (82. Ould-Chikh).

ADO Den Haag: Hansen; Malone, Kristensen, Wormgoor, Zuiverloon; Jansen, Meijers, Alberg; Houtkoop (86. Bakker), Kramer, Van Duinen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief