FC Twente – Ajax 3-2 (n.v.) (1-2) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 9 mei 2011 door   ·   Geen reacties

Ik was tijdens de wedstrijd helemaal onrustig. Het gebeurt maar zelden dat ik me zo laat meeslepen door een wedstrijd. FC Twente begon aardig en had de eerste tien minuten een overwicht. Vanaf de 1-0 domineerde Ajax een hele periode. Eriksen en De Zeeuw kregen veel ruimte tussen de linies. De 2-1 valt dan op een psychologisch belangrijk moment.

De tweede helft gaat FC Twente vol een op een spelen. Daarmee namen ze natuurlijk risico en juist daarom vind ik dat ze verdiend gewonnen hebben. Dat risico was de sleutel tot de overwinning. Hoewel het Ajax gedurende de verlenging het beste van het spel had, is het natuurlijk prachtig dat Janko de 3-2 scoort.

Ik zou het hele team als man van de wedstrijd willen verkiezen maar vond toch Denny Landzaat er bovenuit steken. Ik geef de wedstrijd een negen, een tien was het geweest wanneer het ook nog strafschoppen waren geworden, al ben ik blij dat het niet zover is gekomen.

FC Twente – Ajax 3-2 (n.v.) (1-2)
Scoreverloop: 19. De Zeeuw 0-1, 40. Ebecilio 0-2, 45. Brama 1-2, 56. Janssen 2-2, 117. Janko 3-2
Scheidsrechter: K. Blom
Geel: Douglas, De Zeeuw, Brama, Janssen, Blind, L. de Jong, Enoh, Cvitanich
Man van de wedstrijd:  Denny Landzaat
Amusementswaarde: 9
FC Twente: Boschker, Tiendalli, Wisgerhof  (100. Bengtsson), Douglas, Buysse, Brama, Landzaat, Janssen, Ruiz, L. de Jong (106. Janko), Chadli (91. Bajrami).
Ajax: Vermeer, Van der Wiel (91. Cvitanich), Alderweireld, Vertonghen, Boilesen (73. Blind), De Zeeuw (66. Enoh), Eriksen, Anita, Sulejmani, S. de Jong, Ebecilio.