Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

FC Twente – AZ 2-0 (1-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 13 augustus 2011 door   ·   1 Reactie

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte. Vervolgens begon FC Twente direct goed aan de wedstrijd. Door het doelpunt van Janko was het gevoel van die minuut stilte weg en zat ik meteen vol in de wedstrijd. FC Twente speelde sterke pressie. AZ kwam daardoor niet in haar spel en FC Twente was de bovenliggende partij. Ik zat naast André Karnebeek en had het er met hem over dat FC Twente een creatieve speler mist die op dat moment een steekpass kan geven, een soort Theo Janssen. Bryan Ruiz zou dat kunnen, maar hij stond in die fase nog niet in het veld. Ola John had het misschien ook gekund. Aan de andere kant stond Steven Berghuis, die wat ongelukkig speelde.

Hierdoor bloedde het spel een beetje dood. Na rust kwam Bryan Ruiz er in en André en ik zeiden net tegen elkaar dat hij het niveau van Berghuis, van voor de rust, overnam, toen hij met die fantastische stift de 2-0 scoorde. Al met al behaalde FC Twente een mooie overwinning op subtopper AZ.

Ik geef de wedstrijd een 7-, want FC Twente kan nog veel beter, met dit team kunnen ze opnieuw heel ver komen. Als man van de wedstrijd kies ik voor Douglas, die ik heel sterk vond spelen. Net zoals Dwight Tiendalli. Hen beiden geef ik een ster, net als Ola John die in elk geval het lef toonde om de acties te maken.

FC Twente – AZ 2-0 (1-0)
Scoreverloop:
3. Janko 1-0, 66. Ruiz 2-0
Scheidsrechter: P.Vink
Gele kaart: geen
Toeschouwers:
 24.800
Amusementswaarde: 7-
Man van de wedstrijd: Douglas
Sterren:
Douglas (1x)
                     Tiendalli (1x)
                    John (1x)              
FC TWENTE:
Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong, Janssen, Berghuis (46. Ruiz), Janko (67. Landzaat), John (82. Rosales). 
AZ: Esteban, Marcellis, Reijnen, Viergever, S.Poulsen (68. Klavan), Wernbloom, Falkenburg (75. Maher), Elm, Gudmundsson (68. Altidore), Benschop, Holman.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Technische Dirk says:

    De wedstrijd in de eerste helft was vooral van Twente zijde best matig. Iets wat we vorig seizoen ook vaak zagen. Op het middenveld missen we toch een persoonlijkheid zeker als je een Perez , Theo Jansse de laatste jaren gewend bent.

    Luuk de Jong zit al een poosje in een dip kwa rendement. Zijn laatste goede wedstrijd was tegen Zenit daarna kan ik me niets meer van herinneren.
Archief