Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

FC Twente – AZ 2-0 (1-0) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 13 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een echt leuke open wedstrijd gezien. FC Twente maakte het spel en kwam al snel op 1-0. AZ speelde erg compact en wist het FC Twente moeilijk te maken. Benschop speelde sterk en kreeg goed steun. AZ speelde reactief en deed dat sterk, terwijl FC Twente dominant speelde maar daarbij wel ruimte weg gaf. Het was toch AZ dat een tweetal goede mogelijkheden kreeg waarbij Nikolay Mihaylov als reddende engel op moest treden. FC Twente speelde bij vlagen heel aardig, waarbij Ola John goede acties liet zien.

Bryan Ruiz maakte op een geweldige manier de 2-0, waarna het spelbeeld omgekeerd was. FC Twente speelde op de counter, terwijl AZ het spel bepaalde. Een haast paradoxale situatie, de ene ploeg bepaald het spel, terwijl de andere dreigend is en de kansen krijgt.

Uiteindelijk won FC Twente in een wedstrijd die ik een 8 geef voor de amusementswaarde. Beide ploegen wilden voetbal spelen. Als man van de wedstrijd kies ik voor Bryan Ruiz. Het bracht rust in de ploeg. Daarnaast had hij de actie die bepalend was, want na zijn 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Sterren heb ik voor Douglas, Mihaylov, John en Ruiz.

FC Twente – AZ 2-0 (1-0)
Scoreverloop:
3. Janko 1-0, 66. Ruiz 2-0
Scheidsrechter: P.Vink
Gele kaart: geen
Toeschouwers:
 24.800
Amusementswaarde:
8
Man van de wedstrijd: Ruiz
Sterren:
Douglas (1x)
                    Mihaylov (1x)
                    John (1x)
                    Ruiz (1x)
FC TWENTE:
Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong, Janssen, Berghuis (46. Ruiz), Janko (67. Landzaat), John (82. Rosales). 
AZ: Esteban, Marcellis, Reijnen, Viergever, S.Poulsen (68. Klavan), Wernbloom, Falkenburg (75. Maher), Elm, Gudmundsson (68. Altidore), Benschop, Holman.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief