Zaterdag 13 april 2024
Twentesport

FC Twente – Benfica 2-2 (1-2) – Analyse door René Roord

Geplaatst op 17 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

Ik heb een geweldige wedstrijd gezien. Met name de tweede helft had een hoge amusementswaarde. Ik vond alleen FC Twente wel heel aanvallend spelen. De eerste helft stond Willem Janssen te diep. Hij stond vaak al naast spits Luuk de Jong in plaats daar vanuit het middenveld bij te komen. Wanneer dan nog een van de middenvelders uit positie staat, heb je tegen een ploeg als Benfica een groot probleem.

Dat gebeurde dan ook, want Benfica speelde de ruimte die het kreeg geweldig uit. Adriaanse is een trainer die voor de aanval blijft gaan. Bij een ploeg als Benfica hadden ze nooit op zijn wijze gespeeld. Wanneer zij het waren geweest die op 1-0 kwamen, dan waren ze teruggezakt en hadden ze in ieder geval voor een betere veldbezetting gezorgd.

De tweede helft heeft FC Twente op basis van passie en inzet de 2-2 weten te maken. Ze verdienden het om vervolgens alsnog de wedstrijd te winnen. Ik vond dat op dat moment iedereen een duidelijk stijgende lijn liet zien. Bovendien was er de goede invalbeurt van Ola John. Je zag dat de tweede helft Luuk de Jong om Marc Janko heen speelde en dat er meer belans in het elftal was. Wat me verder op viel was de ijzersterke Douglas. Het zou mij niet verbazen wanneer hij binnenkort elders speelt.

Ik geef een acht voor deze wedstrijd en kies voor Douglas als man van de wedstrijd, had het gemogen, dan had ik hem twee sterren gegeven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief