FC Twente bereikt eenvoudig volgende ronde KNVB-beker

Geplaatst op 21 september 2011 door   ·   Geen reacties

VLAARDINGEN – FC Twente heeft op eenvoudige wijze de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Op bezoek bij de amateurs van De Zwaluwen bleef het wonder van Vlaardingen waar de club zo vurig op had gehoopt uit. Na een 5-0 voorsprong bij rust behaalden FC Twente uiteindelijk een 8-1 overwinning.

Grote man bij FC Twente was Steven Berghuis (archieffoto). Niet alleen scoorde de vleugelaanvaller zelf vier keer, hij was daarnaast bij nagenoeg elk doelpunt betrokken. De Zwaluwen wisten bijna twintig minuten stand te houden,waarna de Tukkers snel afstand namen. Twee keer Berghuis, twee keer Luuk de Jong en een keer Marc janko zorgden er voor dat het duel halverwege al beslist was.

Na rust deed FC Twente het wat rustiger aan, al scoorde de ploeg nog drie keer. Berghuis vond nog twee keer het net, terwijl ook Willem Jansen wist te scoren. Tussendoor was het Gomez Almeida die tegen scoorde en daarmee uitgroeide tot Vlaardings bekerheld.

Tweede  ronde KNVB-beker
Zwaluwen – FC Twente 1-8 (0-5)
Scoreverloop: 18. Berghuis 0-1, 21. De Jong 0-2, 28. Janko 0-3, 30.  Berghuis 0-4, 41. De Jong 0-5, 60. Berghuis 0-6, 72. Janssen 0-7, 75. Almeida 1-7, 79.  Berghuis 1-8
Zwaluwen: Muskiet, Van Stee, Scholten, Van der Waal, Lenz, Stienstra, Zeldenrust, Van der  Geest, Lopes da Silva, Tavares, A. van Bree.
FC Twente: Marsman, Tiendalli, Wisgerhof, Douglas, Buysse (46. Leugers), Landzaat, De Jong (46. Rosales), Bajrami (75. Gouriye), Berghuis, Janssen, Janko.

(Archieffoto: TwenteSport.com)