Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

FC Twente-coach Schreuder verwacht tegen Heerenveen een open wedstrijd

Geplaatst op 31 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

375x-Schreuder-CF4A0292ENSCHEDE – FC Twente ontvangt zaterdagavond SC Heerenveen, de nummer 5 van de ranglijst, die één punt meer heeft na tien wedstrijden, dan de thuisclub, 16 om 15. Coach Alfred Schreuder (foto) keek vanmiddag bij de voorbeschouwing op het duel nog even terug naar de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hij en zijn mede-stafleden waren zeer content met het resultaat en ook met de uitvoering van het tactische plan dat ze van tevoren hadden uitgestippeld.

‘Op het moment dat het nog 0-0 staat in een bekerwedstrijd en de tegenstander met tien man speelt, zakt zij massaal in en gaat zij alleen nog maar tegenhouden. Een tegendoelpunt betekent immers niet alleen verlies, maar met een man minder ook vrijwel altijd directe uitschakeling. Als de ruimtes dan klein worden gemaakt, is het moeilijk om een opening te vinden. Toch creëerden we veel open kansen en gaven we achterin niets weg. Vergeet niet dat Eagles een sterke ploeg is en dit seizoen voor de beker won van Feyenoord en onlangs PEC Zwolle versloeg’, zei Schreuder.

Open
De coach van FC Twente verwacht tegen Heerenveen een soortgelijke wedstrijd als tegen Ajax. ‘Heerenveen heeft een goed middenveld en heel sterke spits. Zij komen naar Enschede met de intentie om te voetballen, dat biedt perspectief voor een mooie open wedstrijd. Een duel tussen twee ploegen die op de aanval spelen. Het is belangrijk dat we dezelfde instelling en concentratie tonen als woensdag. Het is voor een voetballer fijn om direct al weer in actie te komen. We spelen deze week drie wedstrijden en dat is iets wat elke voetballer graag wil en we hebben wat recht te zetten na de wedstrijd tegen Excelsior’, aldus de coach van FC Twente.

Bjelland
Andreas Bjelland (foto) is voor de thuiswedstrijd tegen Heerenveen geselecteerd. Hij trainde weer mee, heeft geen problemen meer en kan spelen.

FC Twente is thuis nog ongeslagen,  sterker nog, de laatste keer dat de Tukkers in de Grolsch Veste verloren was op 10 maart 2013 toen Vitesse met 1-0 won.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief