Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

FC Twente – De Graafschap 4-0 (1-0) – Analyse door Alfred Nijhuis

Geplaatst op 6 november 2011 door   ·   Geen reacties

Het eerste halve uur, voordat het 1-0 werd, had FC Twente veel moeite met De Graafschap, dat in een 4-5-1 formatie speelde. Die ploeg had alleen Poepon voorin lopen  en speelde als een ploeg die zo min mogelijk schade op wilde liep. Het was daarmee wachten totdat de goal zou vallen, al veranderde de speelstijl van De Graafschap na de 1-0 niet. Het klasseverschil tussen beide ploegen was enorm. Alleen al wanneer je naar de bank kijkt. Ik vond dat El Hasnaoui de enige speler bij De Graafschap was die het een beetje aan kon en wat durf had. De rest was heel matigjes. De Graafschap zal uit moeten kijken om onderin niet in de problemen te komen. FC Twente had daarentegen een enorm sterke bank. Janssen en Fer kwamen er in en de ploeg schakelde zo nog even een tandje bij, terwijl De Graafschap al op het tandvlees liep. Het laatste kwartier had het ook zomaar 8-0 kunnen worden.

Dat het de eerste helft zo lang wachten was  op de 1-0 ligt ook aan de vorm van een een tal spelers. Luuk de Jong is niet in topvorm, terwijl ook Nacer Chadli moeite had. De tweede helft was leuk, de eerste het aankijken niet waard. Ik snap wel dat De Graafschap zo speelde. Als trainer kun je kiezen te gaan voetballen, maar eigenlijk maakt het geen verschil, want je gaat hoe dan ook verliezen. Ik vond het wel ontzettend jammer dat Leroy Fer niet speelde. Hij komt langzamerhand weer in oude doel en raakt gewend aan het tempo dat FC Twente speelt. Hij heeft alles om een bepalende speler te kunnen worden. Daarnaast viel het me op dat FC Twente de combinatie van backs en buitenspelers niet goed kan benutten. Rosales weet niet wanneer over Bajrami heen te komen. Dat komt vooral omdat Bajrami zo gauw hij de bal krijgt voor de eigen actie gaat. Rosales heeft best de snelheid om er overheen te komen, maar bleef afwachtend spelen. Aan de andere kant heb je tiendalli die geen voorzet kan geven. Het ontbreken van dergelijke spelers vind ik jammer aan dit elftal. Om zo’n actie te maken hoef je niet eens de achterlijn te halen. Rand zestienmetergebied is voldoende. Een voorbeeld van een speler die dat goed beheerste is Jeroen Heubach.

Ik kies voor Wout Brama als man van de wedstrijd. Hij speelde slim en had twee keer de assist. De wedstrijd geef ik een 6,5. Een ster geef ik aan Fer, hij was voor de derde keer op rij als invaller belangrijk. Hij manifesteert zich als wisselspeler fantastisch, zo goed dat ik vind dat hij eigenlijk in de basis moet spelen. Ook Brama een ster, net als Wisgerhof. Hij liet weinig toe, schoof positief in en liet een paar keer leuke dingen zien, bovendien brak hij de ban de wedstrijd.
 

FC Twente – De Graafschap 4-0 (1-0)
Scoreverloop: 40. Wisgerhof 1-0, 60. De Jong 2-0, 62. John 3-0, 85. Fer 4-0
Arbiter: Van Boekel
Geel: Rose
Man van de wedstrijd: Wout Brama
Amusementswaarde: 6,5
Sterren: Brama (1x), Wisgerhof(1x), Fer (1x)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Chadli, Landzaat  (73. Jansse), Bajrami (64. Fer), De Jong, John (82. Gouriye).
De Graafschap: De Winter, Evers, Wormgoor, Meijer, Van de Pavert, De Leeuw, Rose, El Hassnaoui, Kujala, Sreckovic (63. Frankel), Poepon.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief