Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

FC Twente – Feyenoord 2-1 (0-0) – Analyse door Bertil ter Avest

Geplaatst op 30 januari 2011 door   ·   Geen reacties

30 januari 2011

676Analyticus: Berthil ter Avest
Uiteindelijk was het eind goed al goed, met dank aan de man uit Costa-Rica. Hij kantelde in zijn eentje de wedstrijd. Het voetbal van FC Twente was niet goed en het was Het was in principe een moeilijke middag en de reden daarvan lag bij FC Twente zelf. De balcirculatie was laag en daarnaast was het op dit veld lastig om te combineren. Dat resulteerde in veel balverlies. Feyenoord kwam brutaal naar voren en had een overwicht, ook omdat Janssen en Brama aanvankelijk te diep stonden. FC Twente ging later wat breder staan wardoor de druk van Feyenoord minder werd. De eerste helft van FC Twente was vrij matig, met veel balverlies.

De tweede helft leek dezelfde kant op te gaan. FC Twente speelde beter, mar door een verdwaalde bal werd het toch 0-1. Het moment van de wedstrijd was de komst van Bryan Ruiz. Vanaf de eerste aanname leverde het voor FC Twente een overwicht op waaruit ook kansen ontstonden. Wout Brama, die ik overigens een mindere wedstrijd vond spelen, scoorde de 1-1. Bryan Ruiz (foto) maakte het verschil, hij wist op het middenveld regelmatig twee man uit te spelen, waardoor er dan ergens anders twee man vrij kwam te staan. Uiteindelijk is hij het die de 2-1 binnen kopt en daarmee is hij voor mij de man van de wedstrijd. De wedstrijd zelf geef ik een zesje. Een ster is er voor Ruiz.

Amusementswaarde: 6

Sterren:

Ruiz ster

Man/Vrouw of the match: Bryan Ruiz
Scoreverloop: 51. Swerts 0-1, 76. Brama 1-1, 90+1 Ruiz 2-1
Scheidsrechter: Van Liesveld
Bezoekersaantal: 23.800
Opstelling FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Janssen, Landzaat (62. John), Bajrami (74. Ruiz), Janko, Chadli.
Opstelling Feyenoord: Mulder, Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler, Bruins, Wijnaldum, Leerdam, Biseswar (85. Simon), Castaignos, Cabral.

Bertil ter Avest is oud-speler  van FC Twente,  Roda JC, Borussia Mönchengladbach en nog een aantal profclubs.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief