Woensdag 23 oktober 2024

FC Twente freewheelend langs De Graafschap

Geplaatst op 6 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In tijden van hangen en wurgen en de zoektocht naar creativiteit, heeft FC Twente vandaag een overtuigende overwinning geboekt. In de Grolsch Veste werd De Graafschap, na een legio kansen, uiteindelijk kinderlijk eenvoudig opgerold. Na de openingstreffer van Peter Wisgerhof vijf minuten voor rust, maakten Luuk de Jong en Ola John het karwei vroeg in de tweede helft af. In het slot pakte invaller Leroy Fer voor de vierde keer op rij z’n doelpunt mee, waardoor het duel in 4-0 eindigde, terwijl het ook zo maar in de dubbele cijfers had kunnen lopen.

FC Twente kwam immers tot meer dan vijftien scoringskansen tegen het abominabele De Graafschap. Vanaf de eerste minuut leunden de Achterhoekers achterover, terwijl de thuisploeg veelvuldig en en rondom het strafschopgebied domineerde. Zo verzuimde Nacer Chadli tot twee keer toe de openingstreffer aan te tekenen. De 1-0 viel pas vijf minuten voor rust, toen Peter Wisgerhof uit een voorzet van de uitstekend spelende Wout Brama bij de tweede paal binnen schoot. Vlak daarvoor creëerde De Graafschap de enige kans van de wedstrijd. Een counter van Rydell Poepon ging rakelings naast.

In de tweede helft beslisten de Tukkers al snel de wedstrijd. Nadat Chadli Luuk de Jong vrij voor doelman Yves de Winter zette (2-0), zette Ola John na uit een pass van Brama de stand op 3-0. FC Twente werkte in het vervolg vooral aan de kansenkroniek, maar verzuimde het duel met dubbele cijfers te laten eindigen. Vijf minuten voor tijd deed Fer nog wel zijn duit in het zakje. Voor de vierde keer op rij (Genemuiden, PSV en Odense) luisterde de middenvelder zijn invalbeurt op met een doelpunt.