Woensdag 24 april 2024
Twentesport

FC Twente gaat tegen Heerenveen volop in de aanval

Geplaatst op 19 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – FC Twente heeft weinig problemen op weg naar de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Rasmus Bengtsson had lichte koorts en was daardoor niet op de training, Denny Landzaat trainde vanwege de blaren onder zijn voeten slechts gedeeltelijk. Waarschijnlijk zijn beide spelers morgenavond wel beschikbaar. Bengtsson is dan sowieso bankzitter, want hij miste de laatste training. Dario Vujicevic is bijna weer fit en zal volgende week weer met de groep trainen. Nacer Chadli en Nicky Kuiper zijn langer uitgeschakeld.
Trainer Co Adriaanse wil met zijn elftal morgenavond inspelen op de zwakke (verdediging) en sterke (aanval) punten van de tegenstander. Hij speelt met de gedachte om Marc Janko en Luuk de Jong beiden voorin te laten spelen.  ‘Dat is een mogelijkheid, maar dan moeten we wel veel kansen creëren.’ Waarschijnlijk stelt hij Ola John ook op, vanwege zijn goede tweede helft tegen Benfica.  ‘Ik was heel tevreden over het optreden van Ola’, zei Adriaanse vanmorgen. Van Emir Bajrami (rechts op de archieffoto) had hij meer verwacht. ‘Het komt er nog niet uit. Ik heb dat ook tegen hem gezegd vanmorgen. Ik heb hem opgesteld tegen Benfica, omdat hij meer ervaring heeft. Hij is international van Zweden, Zlatan Ibrahimovic wil alleen in het nationale team spelen als hij ook meedoet, hoe komt het dan dat het bij FC Twente momenteel niet lukt? Toen hij gehaald is vorig jaar, had hij heel goede rapporten. Daarover hebben we gesproken.’  Adriaanse liet nog open of hij Bajrami opstelt tegen Heerenveen. Daar zou dus ook John of anders Steven Berghuis kunnen spelen.
Bij Heerenveen zullen de spelers van FC Twente in Ramon Zomer een oude bekende tegenkomen. De Daarlervener maakt de overstap van NEC naar Friesland. Hij tekent bij de ploeg van Ron Jans voor drie jaar. Waarschijnlijk speelt hij morgenavond al mee.

(Foto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief