Zondag 21 juli 2024
Twentesport

FC Twente – Heracles 5-0 (3-0) – Analyse door Rik Platvoet

Geplaatst op 22 januari 2011 door   ·   Geen reacties

19 januari 2011
De uitslag was dikverdiend en spreekt voor zich. FC Twente was op alle fronten beter. Die ploeg heeft goed gebruik gemaakt van de ruimte achter de achterste linie van Heracles. Die ploeg had veel moeite met de lopende mensen van FC Twente, Ola John, Nacer Chadli en Mark Janko. Door de voortdurende loopacties ontstond er veel dreiging, waar Heracles geen antwoord op wist, mede doordat FC Twente al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam.

De tweede helft ging Heracles steeds verder van de eigen goal af spelen, waardoor er voor FC Twente steeds meer ruimte ontstond. Er had daarom zomaar nog twee of drie keer gescoord kunnen worden. Heracles was vanuit de counter een aantal keer gevaarlijk. Ze waren alleen niet doortastend genoeg. Bij FC Twente oogde Janko veel fitter en frisser dan voor de winterstop.

Ik geef een zeven voor de amusementswaarde. Man van de wedstrijd, hoe kan het ook anders, was voor mij Mark Janko. Hem geef ik ook het maximale aantal van drie sterren. Daarnaast sterren voor Ola John en Nacer Chadli. Bij nader inzien ook een voor Wout Brama. Hij speelde wederom uitstekend. Je raakt er aan gewend en gaat het bijna als vanzelfsprekend beschouwen, maar dat is het natuurlijk niet.

Amusementswaarde: 7

Sterren:

Janko sterstergoed
John ster
Chadli ster
Brama ster


Man/Vrouw of the match: Mark Janko

Rik Platvoet (foto)  is oud-speler van onder meer FC Twente, Heracles, ADO Den Haag, VVV en Go Ahead Eagles. De aanvaller is ook meervoudig jeugdinternational geweest.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief