FC Twente lekker op dreef tegen KAA Gent

Geplaatst op 6 juli 2011 door   ·   Geen reacties

GENT – FC Twente was in het Belgische Gent lekker op dreef in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een opponent van niveau. Het werd tegen KAA Gent 1-3. Bij de rust was het 0-3 door twee treffers van Luuk de Jong en één van Nacer Chadli (foto).   In de tweede helft scoorde Ilombe Mboyo tegen voor de Gentenaren die sinds kort worden getraind door Trond Sollied. Gent is de voormalige ploeg van Bryan Ruiz en Roberto Rosales, maar zij waren er nog niet bij wegens vakantie.

Het eerste doelpunt viel al in de beginfase. Steven Berghuis kopte uit een hoekschop van Chadli op de lat, Luuk de Jong tikte binnen, 0-1.  Twente speelde sterk en kwam door een fraaie actie van Chadli op een 2-0 voorsprong. Kort voor de rust leverde een aanval van Willem Janssen en Luuk de Jong de derde Twentse treffer op.
In de tweede helft was  de gewijzigde formatie van Co Adriaanse ook lange tijd de beste ploeg. Kansen waren er nog wel, Theo Vogelsang raakte de lat, maar doelpunten vielen er niet meer aan Twentse zijde. Gent scoorde dus via Mboyo nog wel tegen.

Opstelling FC Twente: Marsman, Cornelisse (82. Stockentree), Wisgerhof (63. Bengtsson), Douglas (82. Bouma), Leugers (46. Tiendalli), Brama (74. Röseler), Janssen (78. Vujicevic), Berghuis, John (63. Vogelsang), De Jong (46. Gouriye), Chadli (46. Rendla).