Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Adriaanse vindt loting FC Twente voor Europa League zwaar

Geplaatst op 26 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

MONACO – FC Twente is voor de Europa League ingedeeld in groep K. Uit de koker kwamen Fulham, Odense BK en Wisla Krakow. Het bijzondere is dat in de poule drie Nederlandse trainers elkaar treffen. Fulham wordt geleid door een oud-speler van FC Twente, Martin Jol. Trainer van Wisla is Robert Maaskant. Odense wordt getraind door Henrik Clausen.

Co Adriaanse, FC Twentes hoofdcoach, vond het een zware loting. Fulham schatte hij in als een zware ploeg. ‘Dat zijn alle teams uit de Premier League. Zij beschikken over veel meer geld dan wij’, zei hij. Odense, de huidige nummer 3 van Denemarken, heeft het goed gedaan in de voorrondes, waarin ze oa de uitwedstrijd tegen Panathinaikos wonnen en de thuiswedstrijd tegen Villareal. Daarnaast wees Adriaanse erop dat Wisla Krakow de huidige kampioen van Polen is.

Adriaanse (foto) vond ook dat AZ met oud-Enschedeër Gertjan Verbeek aan het hoofd gemakkelijker geloot had dan Twente en hetzelfde  gold volgens hem voor PSV. De ploeg van Fred Rutten en Erik ten Hag werd gekoppeld aan Hapoel Tel Aviv, Rapid Boekarest en Legia Warschau. AZ speelt tegen het Oekraïense Metalist, het Oostenrijkse Austria Wien en het Zweedse Malmö FF.

(Foto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief