Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

FC Twente nu ook op jacht naar talenten in Randstad

Geplaatst op 3 februari 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente profileert zich meer en meer tot landelijk georiënteerde topclub. De regerend kampioen heeft een voorpost in de Randstad gecreëerd om zo talentvolle spelers toe te voegen aan de eigen jeugdopleiding. De Tukkers willen dit realiseren door een samenwerkingsverband met de Leidse amateurclub UVS.

De samenwerking is gericht op voetbaltechnisch, tactisch, sociaal-maatschappelijk en commercieel gebied. Ook kunnen de Leidse talenten op het juiste moment doorstromen naar de jeugdopleiding van FC Twente.
UVS is geen grote club. De voetbalverenigingen heeft 850 leden, maar de hoogste juniorenteams, van de in totaal 35 jeugdelftallen, spelen op landelijk divisie-niveau. Twente en de in de zondag tweedeklasser uit Leiden hadden al langer de intentie om te gaan samenwerken, maar dit werd gisteravond officieel bekrachtigd. Namens de Enschedese club ondertekenden voorzitter Joop Munsterman (foto) en Kees van Wonderen.

UVS hoopt met de samenwerking meer aantrekkingskracht op jong talent uit de hele regio te hebben en daarmee haar toonaangevende positie als regionale opleider verder te vergroten. Daarnaast krijgt UVS de mogelijkheid gebruik te maken van de kennis die Twente in huis heeft over training en opleidingen.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Gert Schutteman says:

    Het is prachtig dat FC Twente zich in het westen van het land settelt en zo een beter beeld kan krijgen van de talenten uit deze regio. Ik hoop dat dit op termijn zijn vruchten zal afwerpen. Binnen onze eigen regio blijkt het al zeer moeilijk om voor een eigen opgeleide speler het eerste elftal te halen. Bovendien, is dit aanleiding voor b.v. Ajax om een samenwerking met een Twentse club te zoeken??
Archief