Zondag 19 mei 2024
Twentesport

FC Twente – Odense BK 3-2 (2-1) – Analyse door Peter Visser

Geplaatst op 3 november 2011 door   ·   Geen reacties

Ik had heel de wedstrijd het gevoel dat FC Twente zou gaan winnen. Ik had ook het idee dat ook de spelers van FC Twente het zelfde idee hadden. De spelers bleven in alle fases heel rustig. Geduldig zoekend naar een opening, zelfs na de 0-1 door de fout van Douglas. Ze zeggen wel eens, een Nederlander kan niet verdedigen. Hij is nu twee dagen Nederlander en maakt dan zo’n fout. Het kan natuurlijk iedereen gebeuren. De ploeg raakte niet in paniek en door een eigen doelpunt en twee minuten later de treffer van Denny Landzaat had ik het gevoel dat het niet mis zou gaan. De 2-1 was een volley van buiten het zestienmetergebied, met gevoel geschoten.

De tweede helft kende een zelfde beeld als de eerste, maar uit een vrije trap wist Odense koppend toch 2-2 te maken. Dan weet je dat het toch nog lastig kan worden. Dat duurde tot de 82e minuut, toen Leroy Fer scoorde. Hij deed dat net als afgelopen zondag tegen PSV, toen hij de 2-2 voor zijn rekening nam. Hij stond koud in het veld en maakte de heel belangrijke 3-2. Mooi voor hem zelf en erg belangrijk voor FC Twente. Die ploeg overwintert in Europa. Het was niet hoogstaand, maar wachten op het juiste moment is ook een kwaliteit. Dat bracht uiteindelijk resultaat.

Het was voor de buitenspelers een lastige wedstrijd. Ik vind Emir Bajrami toch al niet overtuigend. Ola John kreeg dubbele dekking terwijl Luuk de Jong niet in het spel voor kwam. Het is ook duidelijk dat Nacer Chadli nog niet helemaal de oude is. Die combinatie zorgt er voor dat je het ook tegen een ploeg als Odense lastig kunt hebben.

Ik vond dat het onvoldoende een wedstrijd was om een hoog cijfer te kunnen geven. Daarom maar een 6 voor de amusementswaarde. Er waren te weinig momenten om te genieten. Als man van de wedstrijd zou je voor Denny Landzaat kunnen kiezen, die twee belangrijke treffers maakte. Ik kies voor Leroy Fer vanwege zijn beslissende 3-2, Ik gun het hem ook wel. Hij had een lastige aanloop, kreeg veel kritiek en geeft nu toch een signaal af.

FC Twente – Odense BK 3-2 (2-1)
Scoreverloop: 11. Fall 0-1, 35. Høegh 1-1 (e.d.), 37. Landzaat 2-1, 62. Fall 2-2, 82. Fer 3-2
Arbiter: Alin Hategan (Roe)
Geel: Douglas, Ruud, Rosales, Landzaat, Johansson, Traoré, Wisgerhof, Bajrami, Sørensen
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd:
Leroy Fer
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Landzaat, (74. Janssen), Chadli (79. Fer), Brama, Bajrami, De Jong, John (90+2 Gouriye).
Odense BK: Wessels, Ruud, Høegh, Christensen, Mendy, Johansson, Traoré (79. Reginiussen), Sørensen, Gislason, Skoubo (76. Andreasen), Fall (83. Utaka).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief