Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

FC Twente overwintert in Europa

Geplaatst op 3 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft zich na vier speelronden in de groepsfase van de Europa League al verzekerd van de volgende ronde. Vanavond heeft de Enschedese club, na een eerdere 4-1 uitzege, ook in eigen huis gewonnen van Odense. Het werd 3-2, waardoor in de komende twee duels alleen nog de eerste plek in de poule lonkt.

Co Adriaanse, die afgelopen weekeinde tegen PSV (2-2) nog startte met vijf aanvallend ingestelde spelers, waardoor zijn ploeg steeds overbluft werd op het middenveld, trapte vanavond af met een vertrouwde opstelling. Doordat Marc Janko geblesseerd is, hoefde de coach geen keuze te maken in de spits. Luuk de Jong stond op zijn vertrouwde positie en Wout Brama, afgelopen zondag het grootste slachtoffer van de kamikaze-formatie van Adriaanse, werd weer bijgestaan door Denny Landzaat.

Uitgerekend hij maakte in de eerste helft het verschil tegen Odense. Nadat FC Twente op achterstand kwam door een treffer van Djiby Fall na geklungel van Douglas in de verdediging, werd Landzaat nog voor de rust de grote held. De middenvelder boog het duel hoogstpersoonlijk om met twee treffers (foto).

Het leek de opmaat voor een zekere overwinning, totdat Fall, met zijn tweede treffer, FC Twente noodzaakte nog vol aan te zetten. Leroy Fer, afgelopen zondag met de gelijkmaker van grote waarde tegen PSV (2-2), bekroonde zich nu, eveneens als invaller, tot matchwinner.

Foto: Denny Landzaat (midden) heeft op fraaie wijze de tweede treffer van FC Twente gescoord. Rechts Wout Brama.
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief