Dinsdag 23 april 2024
Twentesport

FC Twente participeert in Beltona Beloften Competitie

Geplaatst op 5 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De organisatie van de Beltona Beloften Competitie en FC Twente hebben overeenstemming bereikt over een bijzondere inbreng van de Enschedese profclub in de beloftencompetitie. FC Twente zal jaarlijks met haar elftal onder 19 jaar wedstrijden spelen tegen de clubs, die respectievelijk als eerste, tweede, derde en vierde zijn geëindigd op de finaledag van de Beltona-competitie.

Voor het eerst zal dit gebeuren in de loop van het komende seizoen met de vier halve finalisten van de begin juni gehouden finaledag, te weten winnaar Berkum (Zwolle), Sparta Enschede, Noordscheschut (Hoogeveen) en Rohda Raalte. Gespeeld wordt op de velden van deze verenigingen.

De Beltona Beloften Competitie is een speciale wedstrijdreeks voor jong voetbaltalent in het oosten van het land, die binnenkort aan het dertiende seizoen begint. De organisatie berust bij Sparta Enschede, welke club destijds ook het initiatief nam.

Doelstelling van FC Twente om te participeren in de beloftencompetitie is een nauwere binding van de club met het amateurvoetbal te bewerkstelligen in met name de stad Enschede, maar zeer zeker ook in  ruimer verband.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief